Zászlók tengerében lépdelhetünk majd a Városok sétányán

A Szent István Napokon Magyarország összes városának rövid történetét is megismerhetjük, ha augusztus 20. és 22. között ellátogatunk az Alkotmány utcához, ami az ünnepek idejére a Városok sétányává alakul. Az installáció lényege, hogy az utca hosszában hazánk 346 városának címeres zászlaja lebeg majd a szélben.

Szeged zászlaja - A kép csak illusztrációForrás: posztos / Shutterstock.com

A lobogók mellett információs totemek mutatják be az összes megyét, így hozva mindenkihez közelebb olyan településeket, területeket és városokat is, amikről eddig talán még nem is hallott. A kiállítás helyet ad Magyarország határon túli városainak is, amelyek közös totemen jelennek meg - olvasható a Szentistvannap2021.hu oldalon.

A sétányon bárki megkeresheti városának vagy éppen szülővárosának zászlaját, mellyel úgy fotózkodhat, hogy az Országház adja a hátteret. A zászlókat ábécésorrendben rakták fel az installáció kitalálói, így könnyebben lehet köztük keresni, de játékra is invitálnak bennünket, főleg a gyerekeket. Jó lehetőség lehet ez arra, hogy megkeressük vajon hány város neve kezdődik o-val, és mennyi zászlón találni állati ábrázolást?

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek