A magyar mondavilág alakjai elevenednek meg a Szent István napi felvonuláson

Szent István napján az Oktogon és a Hősök tere között guruló díszletekkel, installációkkal és szobrokkal, valamint zenés és táncos fellépők részvételével elevenedik meg Magyarország alapításának története. A díszletek és előadások a magyar mondavilág alakjait és az államalapítás szimbólumait idézik meg – derül ki a szervezők közleményéből.

Forrás: LostintheCity/shutterstock.com

A felvonulás tervezete három önálló egységből áll. Először a magyar eredetmondák legendás állatai, a turul és a csodaszarvas jelennek meg, ezt követi a "haza" tematikájú blokk, melyben egy 9 méter átmérőjű korona érkezik, emellett Szent István alakja is megjelenik óriásszobor formájában. Az utolsó egységében 60 méter hosszú magyar zászló tűnik fel.

A program augusztus 20-án 10 órakor kezdődik az Oktogonnál, a közvetítés az MTVA műsorán látható. A fellépők között ott lesz Péter Szabó Szilvia, Wolf Kati, Navratil Andrea, Horváth Tamás, a Kelemen Kabátban, a Road és a Göncöl Zenekar, a Duna Művészegyüttes, Fitus Dezső Társulata és a Szegedi Kortárs Balett táncművészei, felvonul a Magyar Honvédség Katonazenekara valamint a Magyar Díszőrség Lovas egysége is. Az installációkat az ünnepi hétvége idejére a Hősök terén állítják ki, sötétedés után pedig különleges fényfestéssel díszítik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek