Csukás István mesehősei és óriásbábok lepik el a Vajdahunyad várát az ünnepi hétvégén

A Szent István Napok idején, melyet idén háromnaposra terveztek, a legkisebbekre is gondoltak a szervezők. A Városligetben, a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen, a Gyerekligetben várják izgalmas programok a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket.

Forrás: Szentistvannap2021.hu / Press

Az aprónép birodalma augusztus 20-án, pénteken nyitja meg a kapuit, vagyis „két napig a kicsiké lesz a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig húzódó terület. Lesznek herceg- és hercegnőképző programok, fellépnek többek között a Tűzmadarak vásári mutatványosai, a Simorág TánCirkusz, valamint az István és Gizella óriásbábok. A Tekergőtérben lesznek játék-installációk, valamint a Pintyőke cirkuszban Koltai Vivi, Sütő András és Vincze Márton színészek előadásában Csukás István legszeretettebb mesehősei is életre kelnek" – derül ki a szerkesztőségünkbe érkezett közleményből.

Városliget, Vajdahunyad váraForrás: shutterstock.com

Augusztus 20-án és 21-én, reggel 8 órától este 6 óráig a Magyar Honvédség budapesti, debreceni, győri és szentesi ezredeinek, a szentendrei műveleti központjának, és a tatai, illetve szolnoki dandárjának alakulatai tartanak tűzszerészi, gépjármű-, hadi- és fegyverzettechnikai bemutatókat.

De felvonulnak majd a helyszínen harckocsik és tankok is, melyekkel testközelből is megismerkedhetnek az érdeklődők. Szabadon kipróbálható lesz egy repülőgép-szimulátor, valamint egy mobil akadálypálya és a lézerlövészet is – olvasható a Szentistvannap2021.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek