Ez a belga étterem bábukat is kiszolgál

Ma számoltunk be arról, hogy egy magyar településen kiszebábokkal teremtenek farsangi hangulatot, Therese Mahieu, a rixensarti Chez Therese étterem tulajdonosa pedig a vendégek hiánya okozta űrt igyekszik betölteni saját készítésű babáival. Mint mondta, az elegáns ruhába, kalapba és sálakba öltöztetett, lufifejű figurák egy kicsit visszahozzák a közösségi élmény érzését az október óta zárva tartó étterembe.

Forrás: Belga via AFP/Benoit Doppagne

A performansz ugyanakkor tiltakozás is a zárvatartási kötelezettség ellen, mely jelenleg március 1-ig van érvényben. (Az éttermek csak elvitelre szolgálhatnak ki, és 22 óráig be kell zárniuk) - derül ki az independent.co.uk cikkéből.

Belgiumban a járvány kezdete óta több mint 716 000 koronavírus-esetet és 21 000 halálesetet regisztráltak. Bár ezen a télen az országnak sikerült elkerülnie az újabb fertőzéshullámot, a január 24-i adatok szerint így is Belgiumban volt a legmagasabb az egy főre jutó koronavírus okozta halálozások aránya az Európai Gazdasági Térségben.

Forrás: AFP/Benoit Doppagne

Nem először fordul elő, hogy egy étterem bábukat ültet az asztalaihoz, az első hullám idején hasonló megoldásokra láthattunk példát Vilniusban és Washingtonban is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek