Európa legszebb karácsonyfái, melyek közé egy magyar is bekerült!

Szögezzük le gyorsan az elején: hogy kinek mi a szép, az egyéni ízlés kérdése, még akkor is, ha a karácsonyfa dekorálásáról van szó! Azért a szívünk mégis ellágyult egy kicsit, amikor észre vettük, hogy a europeandestinations.com utazási oldal Európa legyszebb karácsonyfái közé az egyik budapestit is beválogatta. Mutatjuk, hogy a legjobb európai desztinációkat bemutató oldalon még mely városok fái vitték a prímet.

Varsó, Lengyelország

A varsói karácsonyi vásár ellenállhatatlan télen, többek között ezért is tartják Európa egyik legszebb úti céljának a várost. Az óvárostól nyugatra található karácsonyi vásár nagy örömet okoz a hagyományok, a díszek és a kézművesség szerelmeseinek. Idén a karácsonyfa is meseszépre sikeredett, és hogy még látványosabb legyen, a királyi palota épületét különleges fényfestéssel látták el. 

Kilátás a karácsonyfára és a királyi palotáraForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Ha már ott jártok, látogassátok meg a Kultúra és Tudomány Palotáját, Európa egyik legmagasabb épületét, és feltétlenül kóstoljátok meg a céklalevest!

London, Egyesült Királyság

Vannak, akik úgy gondolják, hogy London legszebb karácsonyfája a Trafalgar téren található, mások a Covent Gardenben vagy a Leadenhall piacon lévő fát preferálják. A legjobb módja annak, hogy kiderítsétek nektek melyik a kedvencetek, ha felkeresitek London mind a 15 karácsonyfáját. A legkülönlegesebb karácsonyfás dekorációt viszont minden bizonnyal a Kensington kerületben található The Churchill Arms Pub és étterem külsején találjátok meg, amelyet ráadásul nem is egy, hanem több mint egy tucat kivilágított fa ölel körbe.

Ilyet is ritkán látniForrás: churchillarmskensington.co.uk

Ugyanakkor az is biztos, hogy a Trafalgar téri karácsonyfa a legmagasabb, amit 1947 óta Norvégia ajándékoz London városának. Az idei karácsonyi fényekben úszó Londonról mi is írtunk, érdemes meglesni, milyen csodákba botolhattok egy adventi városnézés közben.

Bécs, Ausztria

Évről évre egyre több látogató érkezik Bécsbe karácsonykor. Az osztrák főváros utcáin ilyenkor több karácsonyi vásárt is találhattok; az óváros és a bevásárló utcák ünnepi fényben csillognak. A Schönbrunni kastély karácsonyfája pedig már messziről is jól mutat.

A Schönbrunni kastély idei karácsonyfájaForrás: AFP/Joe Klamar

A karácsonyi vásárokban a forró puncs és a sült mandula illata tölti be a teret. A Rathausplatz bejáratánál gyertyákkal díszített méretes kapuív üdvözli a látogatókat, a Jégálom pályáján pedig korcsolyázók róhatják a köröket. A kézműves termékek standjainál, a nosztalgia körhintánál és jégteke pályánál is adventi zene és karácsonyi koncertek teszik meghitté az ünnepi készülődést.

Edinburgh, Skócia

A skót főváros világhírű piacain a Harry Potter témájú ajándékoktól a helyi kézzel készített termékekig szinte minden megtalálható. A híres The Dome étterem karácsonyfája pedig minden évben lenyűgöző látványt nyújt. Így van ez idén is, ezúttal lila színbe öltöztetve.

Ez a fa valóban impozáns és gyönyörűForrás: The Dome/Facebook

A Santa Land-en (Mikulásfalu), amely az East Princes Street Gardens nevű bevásárlóutcán kap helyet, szinte minden korosztály talál a számára megfelelő látnivalót és programot. A város 12 másik pontján különleges vetítések és előadások teremtik meg a karácsonyi hangulatot, a programok során pedig a helyi tehetségek is bemutatkoznak.

Magyarország, Budapest

Azt írják rólunk, hogy Budapest Európa egyik legszebb városa karácsonykor. A város legszebb műemlékei, de még a villamosok és a közterületek is karácsonyi dekorációt kapnak. Azt ajánlják, ha egy autentikus helyet keres valaki, ahol élvezni szeretné a karácsony hangulatát, akkor felejtse el Londont és Párizst, és fedezze fel inkább Budapestet karácsonykor. A Parlament előtti pompás karácsonyfa tökéletes kiindulópont ahhoz, hogy Budapesten sétáljunk, és rácsodálkozzunk a magyar főváros díszeinek és karácsonyi kivilágításábak szépségére – írják.

Magyarország karácsonyfája egy 18 méter magas, több mint 3 tonna súlyú fenyőForrás: MTI/Máthé Zoltán

Mi pedig büszkén hozzátennénk, hogy idén minden idők legtöbb szavazatával az első helyen végzett a budapesti Advent Bazilika rendezvény az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson, így tényleg bőven akad ok arra, hogy a látogatók körbenézzenek a fővárosunkban. 

(Forrás: europeanbestdestinations.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek