Ismét hazai vásár nyerte el az Európa legjobb karácsonyi vására címet

Rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával, az első helyen végzett a budapesti Advent Bazilika rendezvény az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson - adta hírül az MTI.

Zsinórban három éve az Advent Bazilika Európa legjobb karácsonyi vásáraForrás: Shutterstock/Mapman

A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros - többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága - ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak - olvasható az összegzésben.

Ezzel az eredménnyel a Szent István téri adventi rendezvény így triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett és a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte. Idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére.

Az Advent Bazilikát 51 ezer 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. A triplázás eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült.

A szavazásnál a karácsonyi programokat, a fényeket és a jégpályát is figyelembe vettékForrás: Shutterstock/Finn Stock

A Forbes online kiadása felidézte, hogy olyan karácsonyi vásárokra lehetett szavazni, amelyek kulturális és művészeti eseményeket is kínálnak koncertekkel, kreatív műhelyekkel, karácsonyi fényekkel, tűzijátékokkal és jégpályákkal, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, helyi élelmiszereket és kézműves termékeket kínálnak a vásárlóknak.

A Szent István-bazilika melletti karácsonyi vásár mögött a második helyen a lengyelországi Gdansk, a haramdikon a romániai Craiova rendezvénye végzett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek