Csodás karácsonyi utca, de egymás fején másztak eddig az emberek

A karácsonyi időszakban akkora lett a zsúfoltság Nápolyban, hogy egyirányú közlekedést kellett bevezetni az egyik legnépszerűbb turistautcájában.

A Via San Gregorio Armeno apró kézműves betlehemeket áruló standjai miatt olyan népszerű a karácsonyi időszakbanForrás: ELEPHOTOS/Shutterstock

Ez önmagában nem is lenne különösebben szokatlan hír, de ebben az esetben nem az autósokat érinti a korlátozás, hanem a gyalogosokat, szóval a karácsonyi standok között sétálgató emberek közlekedhetnek csak egy irányba.

A nápolyi Via San Gregorio Armeno mindig is a látogatók egyik legkedveltebb utcája volt. A kézművesek évszázadok óta árúsítják itt apró betlehemeiket (olaszul presepi), de a szűk utcában más figurákat is lehet vásárolni, amik persze a viccesebb betlehemekbe is beállíthatók - találunk köztük futballistákat, zenészeket, politikusokat, olasz hírességeket; kicsiket és még kisebbeket is.

A városban idén jelentősen fellendült a turizmus, és ezt még tovább tetézi, hogy karácsony előtt vagyunk. A járókelők pedig olyan sokan vannak az utcában, hogy sokan szó szerint bent rekednek a tömegben, ahonnan aztán nem tudnak kikeveredni.

A betlehemek mellett más más figurákat is lehet vásárolni, köztük futballistákat, sőt politikusok alakjait isForrás: NV photo/Shutterstock

A városi tanács ezért úgy döntött, hogy a járókelők biztonsága érdekében egyirányú rendszert vezet be a több mint egy évtizede gyalogos utcán. A tanács szerint a hatalmas zsúfoltság kockázatot jelent mind a köz- mind a magánbiztonságra nézve, és akadályozza, hogy a minimális biztonsági előírásokat betartsák.

A korlátozások csak bizonyos napokon vannak érvényben, legközelebb 17-től 23-ig, 9-21 óra között lép életbe, majd pedig szenteste reggel 9-től délután 15 óráig - írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek