London csillogó adventi ékszerdobozzá változott, nézzetek velünk körül!

Advent időszakában sokan terveznek városlátogatást, kirándulást, hogy magukba szippantsák a karácsonyi hangulatot. A városok szerte a világon varázslatos karácsonyi képeslapokká változnak ilyenkor. Ha idén decemberben egy igazán ámulatba ejtő utazást szeretnétek átélni, akkor minél előbb induljatok el Londonba! De ha nem sikerül eljutnok a brit fővárosba, akkor se csüggedjetek, inkább nézzetek most körül velünk!

Advent első vasárnapjára London is teljesen átalakult, és most már karácsonyi pompában tündököl. Lenyűgöző dekorációk és ünnepi fények világítják meg a város utcáit, tereit és parkjait, és kivilágított karácsonyfákba botlunk szinte minden sarkon. De nem csak a szemeinket, hanem minden érzékszervünket megmozgatja az ehhez az időszakhoz tartozó tradicionális ínyencségek sora, a forralt bor, a pirított mandula és egyéb finomságok, melyek illata megtölti a levegőt, miközben karácsonyi dalok csendülnek fel. A látvány tényleg leírhatatlan, inkább nézzétek meg ti is, íme!

Oxford Street

London leghíresebb bevásároló utcájának karácsonyi fényeit hagyományos módon idén is a lehulló csillagok ihlették. Ezt az 5000 függődíszt nemrégiben vadonatúj led lámpákra cserélték, ezért idén úgy néz ki, mintha egy igazi csillagzáporba csöppentünk volna.

Ez még tavalyi fotó, ahol szerényebben világítanak a csillagok, már ha ezt a tömérdek dekorációt bármilyen értelemben is szerénynek lehet nevezniForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Ray Tang

Az utcát szegélyező szezonális kirakatokat szintén kötelező megnézegetni, amelyek ragyogó látvánnyal csalogatják magukhoz a nézelődőket.

South Molton Street

A közvetlenül az Oxford Street mellett található South Molton Street egy kis bevásárlóközpont, amely tele van exkluzív márkákkal és dizájner üzletekkel. A karácsonyi fények terén is ütőképes, így a város egyik legszembetűnőbb látványosságává vált az év végére.

South Molton Street karácsonyi fényei a világ legnagyobb karácsonyi lámpakollekcióinak egyike, amelyeket minden év novemberének közepétől lehet megcsodálniForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Ray Tang

A tornyosuló kék boltívek két nagy fát kötnek össze a sétálóutca két végén. A hatás: egy bekeretezett sétány, amelyet arany csillagok és csillogó kék fények díszítenek. Higgyétek el, ez az egyik legjobb hely a karácsonyi fények fotózására Londonban!

Regent Street

A főváros legnagyobb fényinstallációinak otthont adó utca ikonikus angyalai minden bizonnyal lenyűgöznek titeket a 17 méteres szárnyfesztávolságukkal, amelyek pulzálva villognak.

Vásárlók sétálnak a Regent Street ünnepi fényei közöttForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Wiktor Szymanowicz

Ennek köszönhetően szinte hullámzó hatást keltenek a házak között. Az utca csodálatos fényeit 2023. január 3-ig lehet megcsodálni, mielőtt lekapcsolnák.

Hyde Park

Ha igazán bulizós hangulatra vágytok, akkor feltétlenül látogassatok el a január 2-ig nyitva tartó Winter Wonderlandre, a Hyde Parkba.

Szédületes hullámvasutak, óriáskerék, karácsonyi koncertek, cirkusz, mennyei finomságok és megannyi szórakozás mellett az igazi Mikulással is találkozhattok. Jegyet ide kattintva vásárolhattok.

Carnaby Street

A Carnaby karácsonyi fényei mindig a legkülönlegesebbek a városban. 2022 ünnepi díszei a brit zenetörténelem ikonikus pillanatait mutatják meg az elmúlt 25 évből. A csillogó dekorációk között szerepel többek között majd a Queen Bohemian Rhapsody címú dalára vagy a Rollings Stones együttesre utaló díszek is.

Az idei installáció a Choose Love szervezettel együttműködésben készült, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a menekültek sorsára szerte a világon. Ez egy fényes és színes installiáció-sorozat a változás és a megújulás üzenetével.

Trafalgar Square

Ha szeretitek a karácsonyfákat, akkor nem hagyhatjátok ki London egyik legnevezetesebb terét, amely minden évben egy óriási karácsonyfának ad otthont, amelyet Oslo városa 1947 óta adományoz évente a városnak köszönetük jeléül a II. világháború alatti brit támogatásért. A fát hagyományos norvég módon díszítik, és Westminster polgármestere, Norvégia nagykövete és Oslo polgármestere általában december első csütörtökén szokta felkapcsoljni a Trafalgar Square fáján ékeskedő izzókat. 

Az ünnepi fa minden évben a szépen megvilágított Nemzeti Galéria előtt díszelegForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Hasan Esen

Ha pedig karácsonyi vásárt keresnétek, a városban az egyik legjobbat innen egy kőhajításnyira, a Leicester Square-en találjátok.

Covent Garden

Bármilyen évszak is legyen, a Covent Gardent kötelező meglátogatni, mert tele van aranyos üzletekkel, nagyszerű kirakatokkal és elegáns éttermekkel.

A Covent Garden idei, látványos dekorációja is csalogatja a fotózni vagy szelfizni vágyókatForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Ray Tang

London fő színház- és szórakozónegyede ebben az évszakban még elbűvölőbben mutat a feldíszített karácsonyfákkal, az ikonikus fagyöngyökkel, a csillogó gömbökkel és néhány meglepetés dekorációval.

Bond Street

A fényűző bevásárlónegyed rengeteg elegáns és méregdrága üzletnek ad otthont. Idén a Bond Street-en az elmúlt hét év ünnepi szezonjában látott híres pávalámpáit királyi témájú világítások váltják fel, több mint 90 ezer led lámpával.

Egy az új karácsonyi - koronára emlékeztető - dekorok közül a Bond street-enForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Rasid Necati Aslim

Érdemes egy pillantást vetni az exkluzív üzletek szezonális dekorációira, mert ha az árak nem is villanyoznak fel, a látvány és az újdonság egészen biztosan.

Kew Gardens

Ki mondta, hogy a botanikus kertekbe nem érdemes ellátogatni a téli hónapokban? A Kew Gardensben (Királyi Botanikus Kertek) sötétedés után felragyog egy varázslatos ösvény,az interaktív installációkon keresztül pedig egy színes, téli világba csöppenhetünk.

Kew Gardens igazi fényárban úszikForrás: AFP/Daniel Leal

Az ösvény körülbelül 2,6 km hosszú, és nagyjából 75 percet vesz igénybe, hogy bejárjuk. A karácsonyi csodaösvény január 8-ig látogatható. A jegyeket előre le kell foglalni, ide kattinva pedig meg is tudjátok vásárolni.

(Forrás: tootbus.com, anywhereweroam.com)

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek