Ilyen korábban nem fordulhatott elő: Tornacipős légiutas-kísérőkkel utazhatsz a KLM gépein

Az utóbbi idők tendenciája azt mutatja, hogy szerencsére egyre több légi cég enyhíti a légiutas-kísérők megjelenésére vonatkozó szigorú és kényelmetlen előírásokat. Legutóbb a szexizmussal vádolt Swiss svájci légitársaság rukkolt elő az enyhítésekkel, melyek szerint a nőknek már nem kötelező a rúzs használata, ám mindkét nem képviselői számára megengedett az alapozó, a körömlakk, a piercing, valamint a tetoválás viselése is.

A régi szabályzat szerint rúzst is kötelező volt hordani a Swiss légiutas-kísérőinekForrás: Shutterstock/M101studio

Most a KLM holland királyi légitársaság vezet be új öltözködési szabályt, mely szerint május 6-tól a személyzet az egyenruhához tornacipőt is hordhat, sőt, a KLM készített egy saját verziót is. 

A KLM-nél mindig is szigorú szabályokat kellett betartania a személyzetnekForrás: KLM

A kollégák választhatnak, hogy saját tornacipőjüket hordják – ezeknek meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak –, vagy megvásárolhatják a Filling Pieces által, a KLM igényei szerint kifejlesztett cipőt. Ezen felül nyakkendőt a kabinszemélyzet női tagjai is hordhatnak ezentúl, ahogy a fűzős cipő viselete is megengedett, akár szoknyával is – írja a turizmus.com. 

Hamarosan a női alkalmazottak is tornacipőre cserélhetik tűsarkúikatForrás: news.klm.com

A Virgin néhány éve már elindított egy kisebb forradalmat, amikor lehetővé tette, hogy női munkatársai magas sarkú, illetve smink nélkül vagy a férfiak esetében az elegáns, vasalt öltönynadrág helyett valami kényelmesebb viseletben végezhessék a munkájukat. Azután azt is megengedte, hogy az alkalmazottaknak többé ne kelljen elrejteniük a tetoválásaikat.

2021 októberében pedig arról számoltunk be, hogy az ukrán SkyUp Airlines úgy döntött, véget vet a magas sarkú cipők és a ceruzaszoknyák egyeduralmának: a magas sarkúkat fehér Nike cipők, a szűk ceruzaszoknyákat laza, narancssárga nadrágkosztümök váltották fel, a blúzokat pedig fehér pólókra cserélték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek