Ez a leglazább légitársaság, amely mostantól sutba vágja az egyenruhát

A Sir Richard Branson vezette légitársaság úgy döntött, hogy a Virgin Atlantic pilótái, légiutas-kísérői, és földi kiszolgáló személyzete ezentúl a számukra leginkább megfelelő egyenruhát viselheti. Ne csodálkozzon hát senki, ha kabátos és nadrágos stewardessekbe, vagy szoknyás férfi légiutas-kísérőkbe botlik, akik szintén sminkelhetnek és hosszú hajat is viselhetnek – írja a siviaggia.it.

Nem kell többé piros kosztümöt, magas sarkút vagy öltönyöt viselniükForrás: Getty Images via AFP/2009 Getty Images/Neilson Barnard

A Virgin néhány éve már elindított egy kisebb forradalmat, amikor lehetővé tette, hogy női munkatársai magas sarkú, illetve smink nélkül vagy a férfiak esetében az elegáns, vasalt öltönynadrág helyett valami kényelmesebb viseletben végezhessék a munkájukat. Azután azt is megengedte, hogy az alkalmazottaknak többé ne kelljen elrejteniük a tetoválásaikat.

Az újabb változások egy közelmúltban végzett felmérés eredményeinek köszönhetőek, amely szerint, ha lehetővé teszik az alkalmazottaknak, hogy kifejezzék a személyiségüket a munkahelyükön, az 49%-kal növeli a mentális jólétüket, 65%-kal a boldogságukat, és ez a vendégek számanövekedésében is érezhető (24%).

A Virgin mindig is úttörőnek számított ezen a téren. Már 2013-as cikkünkben is írtunk arról, hogy punkos ihletésű egyenruhákat álmodott Vivienne Westwood a Virgin Atlantic személyzetének, amelyek olyan klasszak lettek, hogy utcai ruhának is elmennének.

Úgy tűnik, néhány másik légitársaság is azon gondolkodik, hogy követi a Virgin példáját. A British Airways bejelentette, hogy felülvizsgálja az egyenruhákkal kapcsolatos, immár több évtizedes merev politikáját.

Éppen egy éve pedig arról számoltunk be, hogy a ukrán SkyUp Airlines úgy döntött, véget vet a magas sarkú cipők és a ceruzaszoknyák egyeduralmának: a magas sarkúkat fehér Nike cipők, a szűk ceruzaszoknyákat laza, narancssárga nadrágkosztümök váltották fel, a blúzokat pedig fehér pólókra cserélték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek