Videó: Egy tanuló pilóta durván a kifutóhoz csapta a gépet, amelyen 345-en utaztak

„Szent ég! Hűha. Ez a legdurvább landolás, amit valaha is rögzítettünk a közvetítésünkben" – kiált fel a livestream kommentátora a videóban. A Lufthansa tanuló pilóta által vezetett gépe a németországi Frankfurtból, több mint 11 órás repülés után a Los Angeles-i repülőtéren szállt le.

A Lufthansa járata „durva leszállást" hajtott végre - illusztrációForrás: lapping/Pixabay

A leszállásról készült videó felvételeken jól látszik, hogy a repülőgép megcsúszik a kifutópályán, majd a földet érés közben megpattan, miközben a kerekeitől füst száll fel. A gép ezután újra a levegőbe emelkedik, néhány percig repül, mielőtt végül sikeresen landol.

A Lufthansa Airlines a USA TODAY-nek küldött e-mailben azt írta, hogy a Frankfurtból Los Angelesbe tartó Boeing 747-8-as járat „durva leszállást" hajtott végre. A repülő fedélzetén 326 utas és 19 fős személyzet tartózkodott, sérülésekről nem érkezett jelentés.

A légitársaság közölte, hogy a repülőgép később visszarepült Frankfurtba, miután „a pilótafülke személyzete értékelte a helyzetet, konzultált a helyszíni és a frankfurti műszaki részleggel, majd elvégezték az első szemrevételezéses vizsgálatot". Németországban további ellenőrzésnek vetik alá a repülőt, hogy megbizonyosodjanak róla, nem sérült-e meg a gép.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek