Elképesztő luxus a fedélzeten: tizedszer is a legjobb légitársaság lett az Emirates

Tizedik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a dubaji székhelyű Emirates. Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti repülő vállalata összesen négy rangos díjat kapott a Business Traveller Middle East Awards 2023 gálán.

A Dubajban megrendezett Business Traveller Middle East Awards 2023 díjátadó ünnepségen az Emirates tizedik alkalommal kapta meg a legjobb légitársaságnak járó díjat. A versenyen több mint 70 országból érkező több mint 300 jelentkezője közül választották ki a 40 díjazottat. Az Emirates a három másik díjat a fedélzeti és a reptéri kiszolgálásával nyerte el: a legjobb prémium turistaosztály, a legjobb első osztály, valamint a legjobb közel-keleti repülőtéri váró (First Class Lounge).

Az Emirates egyik Boeing 777-eseForrás: Flow PR/Emirates

Az Emirates prémium turistaosztálya kevesebb mint két évvel a debütálása után lett az iparág aranyérmese, ami luxus kivitelezésével, kényelmes üléseivel, tágas üléselhelyezésével és számos más apró részletének köszönhetően kedvelt az utasok körében, írja a cég sajtóközleményében.

Korlátlan kaviár fedélzeten és látványkonyha a váróteremben

Az Emirates első osztályával a luxusutazás élményét kívánja nyújtani, amelyet a légitársaság legújabb kulináris kínálatával próbál még magasabb szintre emelni. First Class utasainak korlátlan kaviárt kínál, amely mellé Dom Perignon Vintage pezsgőt szolgál fel. Az első osztályon a repülés során fogyasztható finomságokat is újragondolta: homártekercset, szaftos wagyu szeleteket, edamame-ot és a klasszikus sós pattogatott kukorica sajátos változatát kínálja.

Emirates Premium turistaosztályaForrás: Emirates

A Dubaji Nemzetközi Repülőtéren található Emirates First Class Lounge is luxus körülményeket kínál az első osztályon repülő ügyfeleinek, valamint az Emirates Skywards Platinum tagoknak. Ingyenes spa-kezelések, látványkonyha, à la carte étkezési lehetőség, egészségbár, pezsgőkóstoló, sommelier által kínált széles borválaszték, szivarszoba, szórakoztató részleg, pihenő helyiség, valamint prémium vámmentes vásárlás.

Az Emirates vegán menüjeForrás: Karim Hesham Photography/ Emirates

Ahogy korábban írtuk, az Emirates 2 milliárd dollárt (átszámítva közel 700 milliárd forintot) fordít 120 repülőgépének felújítására. Eddig hét repülőgépet újítottak fel teljesen, további 17-et pedig a tervek szerint a nyár végére fejeznek be. Az Emirates több mint 200 darab Airbus A380-asból és Boeing 777-esből álló modern flottát üzemeltet, kiterjedt hálózata hat kontinens több mint 140 célállomására szállít utasokat.

2014 óta Budapestről is üzemeltet járatot, a magyar utazók idén június 1-től napi járattal repülhetnek Dubajba és tovább az Emirates hálózatán belül.

Profi és rettenthetetlen légiutas-kísérők

A cég reklámfilmjeiben is igyekszik lenyűgözni az utasokat. Egy korábbi, 2021-es cikkünkben írtunk arról a videóról, amelyen a cég légiutas-kísérője a világ legmagasabb épülete, a 828 méteres dubaji Burjdzs Kalifa tetején állt. 

A reklámfilm forgatásának háttere - a szigorú biztonsági intézkedések ellenére sem volt ez gyerekjátékForrás: emirates.com

De még ez sem volt elég! Tavaly a bátor nő újra mosolyogva állt ki a szédületes magasságban, miközben a közelében feltűnt az Emirates egy speciális festésű Airbus A380-as óriásgépe. "Még mindig itt vagyok" – olvasható angolul a táblán, amit a kezében tart. "Wow, innen jól látom a világkiállítást" – állt a következőn, a tavalyi, nagysikerű vilgkiállításra utalva. Amikor azt olvassuk, hogy "itt jönnek a barátaim is", felbukkan egy repülőgép a távolból és szinte megáll az ember lélegzete, ahogy ez a hatalmas monstrum elhúz a nő háta mögött, miközben ő mosolyogva integet a döbbenetes magasságot érzékeltető képeken.

A légiutas-kísérőről annyit lehet tudni, hogy professzionális ejtőernyősoktató volt, de a mutatványban precíz tervezés, képzés, tesztelés és szigorú biztonsági protokoll, valamint egy sor biztonsági felszerelés is segítette, ahogy a tavalyi film elkészítésekor is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek