Timelapse-videón az Emirates első pazar új belsőt kapott gépe

Ha a repülés kényelméről van szó, a dubaji Emirates kétségkívül ott van az élmezőnyben: 2022-ben – több mint 14 millió vásárló értékelése alapján – a harmadik helyre került a világ legjobb légitársaságainak a rangsorán. A már így is sokra értékelt járatok egy része most átalakuláson esik át, 2025-re új kabinbelsőket, kárpitokat és üléseket kapnak.

Az első az átfogó frissítést kapó A380-as óriásgépek közül január elején már szolgálatba is állt a Dubaj-London Heathrow vonalon, derül ki a dubaji légitársaság közleményéből. A munkálatokról egy timelapse videó is készült, amely bepillantást enged a kulisszatitkokba és bemutatja az Emirates gépek pazar új belsőjét. Íme:

Az Emirates a nagyszabású repülőgép-felújítási programba tavaly vágott bele. Az összesen 2 milliárd dollár, azaz 750 milliárd forintnak megfelelő összegből belülről tetőtől talpig felfrissítenek 120 repülőgépet. A járatokat felszerelik a hagyományos turistaosztálynál (economy) egy fokozattal nagyobb kényelmet biztosító premium economy ülésekkel, valamint az Emirates legújabb kabinbelsőivel. 

A felújított Premium Economy Class (premium turistaosztály)Forrás: Emirates

Amellett, hogy bővítik a prémium turistaosztályokkal felszerelt gépparkot, a programban résztvevő gépek minden kabinosztálya megújul: a felújított belső terekben új funkciók, valamint a szőnyegek, üléskárpitok és falpanelek új színpalettája várja az utasokat.

Forrás: Emirates

Az Emirates következő, átalakítás alatt lévő A380-as repülőgépének munkálatai várhatóan e hónap végére fejeződnek be. A program előrehaladtával a mérnökök egyszerre két repülőgépen dolgoznak majd. Ez azt jelenti, hogy a flotta egy repülőgépét nyolcnaponta kivonják a forgalomból, és átadják a felújítást végző Emirates Engineering munkatársainak.

A megújult Economy Class (turistaosztály)Forrás: Emirates

A tervek szerint ebben az ütemben 2024-re mind a 67 felújításra kijelölt A380-as visszatér a szolgálatba. Az Emirates ezt követően kezdi meg a munkát 53 Boeing 777-es repülőgépen. A légitársaság a program befejezését 2025-re várja. A megfelelő haladás érdekében az Emirates 190 új munkatársat is felvett, és 48 kiemelt partnerrel és beszállítóval dolgozik együtt, akik szintén több száz szakmunkást vettek fel a kifogástalan eredmény érdekében.

Az Emirates aktuális ajánlatairól, a foglalás menetéről és az általános utazási feltételekről az Emirates honlapján találsz tájékoztatást: www.emirates.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek