Heti 2 közvetlen járatot indít Budapest és Szöul között a Korean Air

Dél-Korea nemzeti légitársasága, a Korean Air a téli menetrendjében heti két közvetlen járatot indít Budapest és Szöul között, amely a tervek szerint a későbbiekben tovább bővülhet. Az új járattal heti szinten immár 2000 ülőhely érhető majd el a két nagyváros között – tudtuk meg a Budapest Airport sajtóközleményéből.

Vízsugárral köszöntötték a Korean Airline gépét BudapestenForrás: http://www.gergelyzakany.com/Gergely Zakany

Az útvonalat a légitársaság az 269 ülőhelyes Boeing B787-900 Dreamliner típusú repülőgéppel teljesíti hétfői és szombati napokon. A jegyár a választott osztálytól függetlenül, minden utas számára tartalmazza az étkezést, amely igény szerint egyéni étrendhez igazítható.

Viszont aki teheti, annak érdemes megkóstolnia a Korean Air által kínált hagyományos koreai ételt, a risz alapú, zöldségekkel, sült tojással és csípős koreai paprikapasztával érkező bibimbapot, amihez még elkészítési útmutató is jár.

Az étkezés mellett a fedélzeti szolgáltatások is magas szinvonalúak, többek között a légitársaság Dreamlinerének fedélzetén a megszokottnál tágasabb lábtér áll rendelkezésre, a nagy ablakok pedig igény szerint elektronikusan sötétíthetők.

A Han folyó partjain fekvő Szöul igazi világváros. A megközelítőleg tízmillió lakost számláló főváros nemcsak turisztikai szempontból kiemelkedő jelentőségű úticél, hanem virágzó gazdasági központ is. Szöulban 5 világörökségi helyszín található, amelyek között épített és természeti értékek egyaránt felfedezhetők.

Szöul gyönyörűen kivilágított éjjeli panorámája - illusztrációForrás: raker/Shutterstock

A dél-koreai turisták körében Budapest szintén egyre növekvő népszerűségnek örvend: 2022 januárja és májusa közötti időszakban a dél-koreai vendégek száma négyszer akkora volt, mint tavaly ugyanebben az időszakban, a vendégéjszakák száma pedig 87 százalékkal nőtt. Dél-Korea legnagyobb városába a Korean Air mellett a LOT lengyel légitársaság is biztosít menetrendszerű járatot. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek