Íme 2022 legjobb légitársaságainak rangsora

A Skytrax nevű, légitársaságokat összehasonlító oldal idén is elkészítette a legjobb légitársaságok rangsorát.

2022 meglehetősen rossz év volt a légi közlekedés számára. A személyzethiány miatti járattörlésektől és késésektől kezdve, a hatalmas sorokon keresztül, az elvesztett poggyászok hegyeiig, rengeteg problémával szembesülhetett az, akinek volt bátorsága repülőjegyet váltani. A káosznak pedig állítólag még közel sincs vége: egyes repülőterek és légitársaságok azt jósolják, hogy a fennakadások egészen 2023 nyaráig tarthatnak, írja a Time Out nevű brit magazin.

Forrás: PhotonCatcher/Shutterstock

Ilyen körülmények között sokan szeretnék tudni, hogy melyek azok a légitársaságok, amelyek jobban teljesítenek a többinél. A Skytrax légitársaságokat értékelő oldal múlt pénteken (szeptember 23-án) tartotta éves díjátadóját Londonban, ahol nyilvánosságra hozta a legjobb légitársaságok éves rangsorát, melyet több mint 14 millió vásárló értékelése alapján készített el.

A Qatar Airways luxusülései az első osztályonForrás: M101Studio/Shutterstock

Az idei lista élére a Qatar Airways került. Katar állam légitársasága kényelmes üléseivel, kiváló minőségű ételeivel, és modern flottájával nyerte el az utasok tetszését, valamint azzal, hogy aktuális, friss tartalmakkal szórakoztatják a fedélzeten utazókat. A Qatar Airways nem először lett a világ legjobb légitársasága. Júliusban az AirlineRatings.com által készített hasonló felmérésen is a lista élére került.

Második helyre a szingapúri nemzeti légitársaság, a Singapore Airlines került, amely nem indít járatokat Budapestről, a harmadik, az Emirates azonban igen. A dubaji légitársaság esetében a modern, hatékony és kényelmes járatokat emeli ki a Skytrax honlapja, valamint a kulturálisan sokszínű személyzet színvonalas szolgáltatásait.

A negyedik, az ötödik és hatodik a japán All Nippon Airways (ANA), az ausztrál Qantas Airways és a szintén japán Japan Airlines lett, melyek közül egyik sem közlekedik Magyarországon.

Arab mezze tál a Qatar Airways első osztályánForrás: EQRoy/Shutterstock

A hetedik legjobb légitársaság az 1933-ban alapított török Turkish Airlines. A cég ma már 300 úti célra szállít utasokat, ezért reklámozza magát úgy, hogy „Több országba repülünk, mint bármely más légitársaság a világon" – írja a Skytrax honlapja.

A nyolcadik az Air France, ami a honlap szerint képes a repülést valódi élvezetté varázsolni, a kilencedik pedig a nálunk nem közlekedő Korean Airlines. A tizedik legjobb Svájc legnagyobb légitársasága, a Swiss International Air Lines (SWISS), amely Európa egyik legfejlettebb és legkisebb szén-dioxid-kibocsátású repülőgép-flottáját tudhatja magáénak.

Íme a jelenleg tíz legjobb légitársaság a Skytrax World Airline Awards 2022 szerint.

1. Qatar Airlines
2. Singapore Airlines
3. Emirates
4. All Nippon Airways (ANA)
5. Qantas Airways
6. Japan Airlines
7. Turkish Airlines
8. Air France
9. Korean Air
10. Swiss International Air Lines (SWISS)

A Skytrax egyébként több szempont alapján is rangsorolta a légitársaságokat, így külön lista készült az ételek, a kényelem, a kiszolgálás és a tisztaság tekintetében. Az egyik listán az ír Ryanair megbízhatóságának köszönhetően Európa legjobb fapados légitársasága lett. További informácíót ezen a linken találsz

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek