Ez a légitársaság már élesben teszteli a digitális útlevelet

Az Emirates ma megkezdte a Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség (IATA) Travel Pass applikációjának tesztelését. Az IATA Travel Pass egy olyan okostelefonos alkalmazás, amely segíti a felhasználókat utazásaik megtervezésében. Az applikációnak köszönhetően az utazók naprakészen tájékozódhatnak a beutazási szabályokról, illetve a célországokban előírt tesztelési és oltással kapcsolatos előírásokról, segítségével már a repülőtérre érkezés előtt egyszerűen megoszthatták teszteredményüket közvetlenül a légitársasággal - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Forrás: Emirates

A tesztelés első körben az Emirates Dubajból Barcelonába, valamint London Heathrow reptérről Dubajba közlekedő járatain zajlik, de hamarosan további útvonalakon is alkalmazzák majd. Az arra jogosult utasokat személyesen kérik meg, hogy töltsék le az alkalmazást, és utazásuk előtt regisztráljanak.

Az IATA digitális útlevelével a felhasználók igazolhatják, hogy rendelkeznek az adott országba belépéshez szükséges vírusteszttel, vagy megkapták a vírus elleni védőoltást. A rendszer arra is alkalmas, hogy a hatóságok és a légitársaságok ellenőrizzék ezeket az igazolásokat, továbbá az utasok egy helyen, digitálisan tárolhatják úti dokumentumaikat. Az IATA tervei szerint a digitális útlevél globális alkalmazásával biztonságosabbá és kényelmesebbé válhat a nemzetközi légi közlekedés.

Az IATA Travel Pass applikáció arra is alkalmas, hogy tájékoztassa felhasználóját a legfrissebb, járvánnyal kapcsolatos hatósági előírásokról, hírekről, továbbá regisztrálni lehet vele a hitelesített tesztközpontokban, melyek megfelelnek a célország követelményeinek, a laborok pedig a teszteredményeket egyenesen a felhasználó okostelefonjára küldhetik.

Az Emirates A digitális útlevél mellett más utazási újításokat is bevezetett. Azok, akik szeptember 30. előtt váltanak jegyet 2021. december 31-et megelőző utazásra, ám valamilyen oknál fogva (például a járványhelyzet alakulása) mégsem tudnak elutazni, megtarthatják jegyüket vagy átfoglalhatják és az eddigi 24 helyett immáron 36 hónapon belül bármikor felhasználhatják azt.

Az Emirates volt az első légitársaság, amely minden utasa számára több kockázatra – köztük Covid-fertőzéssel kapcsolatos kórházi és szállásköltségekre – kiterjedő ingyenes utasbiztosítást vezetett be. A légitársaság nemrégiben bejelentette, hogy az eredetileg 2021. március 31-ig tartó akciót határozatlan időre meghosszabbítja. A biztosítás többek között félmillió dollárig (kb. 150 millió forintig) fedezi a kórházi költségeket meghatározott esetekben, illetve 7500 dollárig (2,2 millió forintig) terjedően fizet kártérítést a meghatározott okokból törölt járatok esetén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek