Digitális útlevelet tesztel az Emirates, amellyel az oltás is igazolható

  Az Emirates a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel (IATA) partnerségben az elsők között próbálja ki a szervezet digitális útlevelét, egy olyan okostelefonos alkalmazást, amely segíti a felhasználókat utazásaik megtervezésében a járvány idején. Az applikációnak köszönhetően az utazók naprakészen tájékozódhatnak a beutazási szabályokról, illetve a célországokban előírt tesztelési és oltással kapcsolatos előírásokról – olvasható a légitársaság közleményében.

  Az IATA digitális útlevelével a felhasználók igazolhatják, hogy rendelkeznek az adott országba belépéshez szükséges vírusteszttel, vagy megkapták a vírus elleni védőoltást. A rendszer arra is alkalmas, hogy a hatóságok és a légitársaságok ellenőrizzék ezeket az igazolásokat, továbbá az utasok egy helyen, digitálisan tárolhatják úti dokumentumaikat kényelmesebbé és gyorsabbá téve ezzel az utazást.

  A digitális útlevél próbájának első szakaszában az Emirates Dubajban a COVID-19 tesztek indulás előtti ellenőrzésére használja az alkalmazást. Ebben a kezdeti szakaszban, idén áprilistól kezdődően, az Emirates Dubajból induló utasai az alkalmazás segítségével már a repülőtérre érkezés előtt megoszthatják teszteredményüket közvetlenül a légitársasággal, úgy, hogy az alkalmazás feltölti az adatokat az Emirates check-in rendszerébe.

  Forrás: Emirates

  Az applikáció arra is alkalmas, hogy tájékoztassa felhasználóját a legfrissebb, járvánnyal kapcsolatos hatósági előírásokról, hírekről, továbbá regisztrálni lehet vele a hitelesített tesztközpontokban, a laborok pedig a teszteredményeket egyenesen a felhasználó okostelefonjára küldhetik. Az IATA tervei szerint a digitális útlevél globális alkalmazásával biztonságosabbá és kényelmesebbé válhat a nemzetközi légi közlekedés.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek