Sétarepülést szervez Csernobil felett az ukrán nemzeti légitársaság

Az ukrán nemzeti légitársaság a weboldalán Kijev és a csernobili katasztrófa helyszíne feletti sétarepülést hirdetett meg egyszeri alkalomra, március 7-re, ám a jegyek olyan gyorsan elfogytak, hogy a légitársaság egy második járatot is meghirdetett március 13-ára – írja cikkében a Simpleflying magazin. 

A mindössze 70 percesre ígért programban a gép egészen alacsonyan, 900 méteres magasságban a Dnyeper-folyó mentén repíti el az utasokat az emberi történelem egyik legsúlyosabb atomreaktor-katasztrófájának helyszínére, miközben érinti az azóta is lakatlan Pripjaty szellemvárost. Az 1986-os katasztrófa óta a térséget mintegy 2600 négyzetkilométeren a magas radioaktivitási szintje miatt lezárták (tavaly áprilisban itt tombolt a tűz több napon át), azonban az utóbbi években Csernobil igen népszerű turisztikai célponttá vált. Csak a 2019-es évben rekordszámú, mintegy 107 ezer turista látogatott el a csernobili atombaleset övezetébe.

A repülési útvonalForrás: www.flyuia.com

Mindenesetre a március 13-ra meghirdetett sétarepülésre a jegyeket 95 dollárért (~28 ezer forintért) kínálják, a jegyár pedig tartalmaz egy Boeing 777-es túrát is a leszállást követően, amely az Ukraine International legnagyobb repülőgépe. A légitársaság azonban erre, a második alkalomra meghirdetett repüléssel kapcsolatban már sokkal előrelátóbb volt, így az első repülésre tervezettnél nagyobb, Embraer 195-ös típussal teljesítik majd a Csernobil felett elrepülő járatot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek