Közvetlen járat indul Egyiptomba Budapestről szombatonként

Miközben a járványhelyzetre és az azzal összefüggésben bevezetett korlátozásokra tekintettel több légitársaság felfüggeszti üzemelését, az Egyptair november első felében új járat elindítását jelentette be Budapestről, november 28-tól heti rendszerességgel közlekedő járatot indít Gurdakába – írja a Turizmus.com.

Az egyiptomi Gurdaka elsősorban tengerpartjával vonzza a látogatókatForrás: feario_com/Pixabay

Az Airbus 220-as géptípussal repülő, menetrendszerinti járat várhatóan 2021 tavaszáig közlekedik majd. A menetrend kényelmesnek ígérkezik, a gépek Budapestről 14.55-kor, Gurdakáról (angolosan Hurghada)10.45-kor indulnak. A közlemény szerint a légitársaság a lemondott utakat rugalmassággal kezeli, ingyenes módosítási lehetőséget biztosít. A visszatérítési igényeket – amennyiben a lemondás nem a légitársaság részéről történik – egyénre szabottan bírálják el.

Al-Mahmya: turistalátványosság a védett Giftun-szigeten El-Gurdaka közelébenForrás: Karim / Wikipedia

Az utasok biztonságára és a higiéniai előírások betartására kiemelt figyelmet fordítanak, a fedélzeten például minden utasnak saját egészségügyi csomagot biztosítanak. Szeptember 1-től Egyiptom valamennyi repülőterére érkező utas – a 6 év alatti gyerekek kivételével – köteles 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet bemutatni. A tesztet a közvetlen járattal beutazók érkezést követően is elvégeztethetik, ebben az esetben az eredmény megérkezéséig a szálláshelyen karanténba kell vonulni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek