2500 éve érintetlen szarkofágokra bukkantak a régészek Egyiptomban

  Egy tucatnál is több, 2500 éves szarkofágot találtak Gíza tartományban, a szakkarai nekropoliszban, amelyet az egyiptomi turisztikai és régészeti minisztérium közleményben jelentett be vasárnap – írja cikkében a Globaltimes. A szarkofágokra három lezárt fülkével együtt egy 11 méter mély aknában bukkantak rá a régészek.

  Forrás: Ministry of Tourism and Antiquities / Facebook

  Mosztafa Vazíri, az egyiptomi Régészeti Tanács főtitkára és Khaled al-Anany turisztikai miniszter még vasárnap kilátogatott a feltáráshoz, utóbbi szerint a tavaly októberi Al-Asasif nekropoliszban talált leletek óta - amelyben 30 érintetlen, lezárt, festett koporsót fedeztek fel - most bukkantak a legtöbb szarkofágra egyetlen temetkezési helyen. 

  Forrás: Ministry of Tourism and Antiquities / Facebook

  "A szakkarai ásatáson színes fakoporsók csodálatos gyűjteménye került elő, és annak ellenére, hogy 2500 évesek, a felirataik még mindig jó állapotban vannak" – fogalmazott a főtitkár, miközben hozzátette, egyelőre nem tudták megállapítani, pontosan hány koporsó van a helyszínen eltemetve. Az első vizsgálatok szerint a koporsók teljesen érintetlenek, eltemetésük óta nem nyitották fel egyiket sem.

  Forrás: Ministry of Tourism and Antiquities / Facebook

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!