Újabb hatalmas leletcsoportot találtak az egyiptomi nekropoliszban

  A Gíza tartományban, Kairótól mintegy 30 kilométerre található Szakkara az ókori Memphisz legősibb temetője, és a 7 km hosszan elterülő nekropoliszból időről időre újabb leletek kerülnek elő.

  A szarkofágok kiállítása egy sajtóeseményenForrás: AFP/Khaled Desouki

  Nemrégiben számoltunk be arról, hogy egy tucatnál is több, 2500 éves szarkofágot találtak a területen, most pedig az egyiptomi turisztikai és régészeti minisztérium közleménye szerint 59 újabb ősi koporsót tártak fel, melyek közül az egyikben egy pap múmiáját találták meg. A díszes szarkofágok évezredekig teljesen érintetlenül álltak, miután a Dzsószer-piramis közelében eltemették őket - adja hírül az nbcnews.com.

  A szarkofágok kiállítása egy sajtóeseményenForrás: AFP/Khaled Desouki

  A szarkofágok mellett további leletek és 28 szobor is előkerült, emellett megpillantottak egy zárt ajtót is, amely mögött várhatóan még több múmiát fognak majd találni. Mint Khaled el-Anany idegenforgalmi miniszter hozzátette, a leletek kiváló állapotban vannak, és jövőre a Nagy Egyiptomi Múzeumban tervezik kiállítani őket.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!