Így csalogatja a turistákat Egyiptom

Míg a járvány miatt sokan lemondanak az utazásról, Egyiptom újabb és újabb kedvezményekkel igyekszik az országba csábítani a turistákat. Még júniusban például vízummentessé tették az ország turisztikai övezeteit: a Sínai-félsziget déli részét, a Vörös-tenger övezetét, Luxort és Asszuánt, nemrégiben pedig meghosszabították ezt a lehetőséget 2021 áprilisának végéig, hogy magában foglalja a téli szezont is, amikor Egyiptom általában a legtöbb látogatót fogadja. Emellett az EgyptAir vagy az Air Cairo légitársaság utasai 20% kedvezményt kapnak a múzeumokba és a régészeti helyekre szóló jegyekből - adja hírül a lonelyplanet.com.

Az Abu Szimbel-i templomokForrás: la_pet/pixabay.com

Az ország júliusban nyitotta meg a kapuit újra a turisták előtt, és egyelőre még nem látható, hogy ezek az intézkedések tényleg több látogatót vonzanak-e majd. Az országba történő belépéshez negatív PCR-teszteredmény szükséges, a tesztet legfeljebb 72 órával az indulás előtt kell elvégezni.

Egyiptom várhatóan körülbelül 15 millió turistát fogad 2020-ban, ami megegyezik a látogatók 2010-es számával. Az idegenforgalom Egyiptom gazdaságának több mint 10% -át teszi ki.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek