Megérkezett a Milánó-Linatei repülőtér újranyitásának hivatalos dátuma

A Milánó-Linatei nemzetközi repülőtéren leginkább a belföldi, a rövidtávú külföldi, valamint diszkont járatok szálltak le és fel március 16-ig, majd ezt követően az egészségügyi veszélyhelyzet miatt zárva tartott. A Nemzeti Polgári Repülési Hatóság (ENAC) most viszont megadta az engedélyt az újranyitásra.

2020 februárjában még polgári védelmi önkéntesek vettek részt a Milánó-Linatei repülőtéren végzett egészségügyi ellenőrzésekbenForrás: Dipartimento Protezione Civile from Italia/Wikimedia Commons

A hivatalos közlemény megerősíti a nyilvánosság elől lezárt repülőtér újbóli megnyitásának pontos dátumát, ami július 13., hétfő. Az utazók ekkortól legalább 10 járatra számítanak majd óránként: 5 indulásra és 5 érkezésre. Korábban legfeljebb 6 járatról volt szó óránként, mindenekelőtt az utasok közötti társadalmi távolságtartás érvényesítése miatt, végül mégis az 5-5 felállás mellett döntöttek.

Talán azért is, mert a repülőtéren működő fő fuvarozók korábban már panaszkodtak a Linate kapacitásának drasztikus csökkentése miatt. Különösen a reptér fő légitársasága, az Alitalia sérelmezte ezt.

Mindenesetre a reptér újbóli kinyitása most jó hír, amely azt mutatja, hogy a légi szolgáltatások lassan globálisan beindulnak, de valójában még nagyon messze vannak az előző nyarak szintjétől – írja a Si Viaggia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek