Megérkezett a Milánó-Linatei repülőtér újranyitásának hivatalos dátuma

  A Milánó-Linatei nemzetközi repülőtéren leginkább a belföldi, a rövidtávú külföldi, valamint diszkont járatok szálltak le és fel március 16-ig, majd ezt követően az egészségügyi veszélyhelyzet miatt zárva tartott. A Nemzeti Polgári Repülési Hatóság (ENAC) most viszont megadta az engedélyt az újranyitásra.

  2020 februárjában még polgári védelmi önkéntesek vettek részt a Milánó-Linatei repülőtéren végzett egészségügyi ellenőrzésekbenForrás: Dipartimento Protezione Civile from Italia/Wikimedia Commons

  A hivatalos közlemény megerősíti a nyilvánosság elől lezárt repülőtér újbóli megnyitásának pontos dátumát, ami július 13., hétfő. Az utazók ekkortól legalább 10 járatra számítanak majd óránként: 5 indulásra és 5 érkezésre. Korábban legfeljebb 6 járatról volt szó óránként, mindenekelőtt az utasok közötti társadalmi távolságtartás érvényesítése miatt, végül mégis az 5-5 felállás mellett döntöttek.

  Talán azért is, mert a repülőtéren működő fő fuvarozók korábban már panaszkodtak a Linate kapacitásának drasztikus csökkentése miatt. Különösen a reptér fő légitársasága, az Alitalia sérelmezte ezt.

  Mindenesetre a reptér újbóli kinyitása most jó hír, amely azt mutatja, hogy a légi szolgáltatások lassan globálisan beindulnak, de valójában még nagyon messze vannak az előző nyarak szintjétől – írja a Si Viaggia.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!