A világ egyik leggazdagabb embere beleszeretett az apró olasz faluba

Dolceaqua, kevesebb mint kétezer lakosú község Liguria régiójában, de bája meghódította az utazók szívét a világ minden tájáról. Arról a kis faluról beszélünk, amely Liguria lankás dombjaiva körülvéve a Nervia folyó partján helyezkedik el. A Ventimiglia és Bordighera között fészkelő Dolceacqua értékes pozíciójának, középkori építészetének és az ország két részét összekötő római hídjának köszönhetően mindig is elbűvölte a művészeket és a turistákat.

Dolceacqua elragadó panorámája mindenkit rabul ejtForrás: Dongio/Wikipedia

Ez a kis csodálatos ékszerbolt valóban képes elrabolni az emberek szívét. Egy Lutz Mario Helmig nevű úr, most 2 millió eurót adományoz a középkori falu számára, ahová évek óta nyaralni jár. Az adományának célja, hogy hozzájáruljon egy új iskola építéséhez a községben.

De ez nem az első alkalom, hogy ez a német turista szép összeggel támogatja Dolceaquát. Valójában 2015-ben is már több mint 20 000 eurót adományozott az önkormányzatnak a Garibaldi tér újjáépítésére.

Segítségének köszönhetően elkezdhették a szökőkút felújítását, valamint új térkő és új padok kerültek a piazzára. Helming úr, aki egyébként sebész és a Helios Kórházlánc  alapítója, a Forbes szerint a világ egyik leggazdagabb embere, és örömmel érkezik ide, hogy jól megérdemelt szabadságát itt élvezhesse.

Még Claude Monet festőt is annyira lenyűgözte ez a hely, hogy az 1884-es Liguriai tartózkodás alkalmával meg is festette a hidat. Az Olasz Turisztikai Klub a középkori falut Narancssárga zászlóval jutalmazta, amely egy rangos turisztikai és környezetvédelmi minőségi védjegynek számít Olaszország területén, ahol kitűnő kínálattal és minőségi vendégszeretettel várják az oda utazókat – írja a Si Viaggia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek