Mostantól panorámás vonattal körbejárhatják az egyik legszebb olasz tavat

Észak-Olaszország tavait emlegetve a legtöbben valószínűleg a Garda-tavat ismerik, de higgyék el, a Lago Maggiore sem marad el mögötte a látnivalókat illetően. Most a Donizetti névre keresztelt vonattal felfedezhetik a tó környékét és varázslatos városait a Lombardiában utazók.

Most már nem csak komphajókkal lehet körbejárni a tavatForrás: Corradox/Wikipedia

Azok számára, akik szeretnek vonattal utazni, július 5-től már lehetőségük nyílik a Maggiore-tó, valamint a falvainak és városaik felfedezésére. A Donizettit nemrégiben adták át, ami az első a régióba szánt, legalább 41 új és gyors, közepes kapacitású járműállományából. A Donizetti a Milánó-Gallarate-Luino vonalon halad majd napi nyolc alkalommal, és lehetővé teszi az utazók számára, hogy kényelmesen megérkezzenek a tó városaiba, és azon túl.

A tó partján elképesztően szép villákat láthatnakForrás: Pascvil/Pixabay

A 4 kocsival és több mint 250 ülőhellyel rendelkező vonat a Rho Fiera di Milano állomásról indulva számos megállóhelyet érint, csodálatos helyeken és városokon áthaladva Legnano, Gallarate, Besnate, Mornago Cimbro, Ternate Varano Borghi, Travedona, Biandronno, Besozzo és Sangiano között mire elérkezik a Lago Maggiore partjához Laveno-Mombello, Caldè, Porto Valtravaglia és Luino mentén.

A városok útközben a Donizetti nagy ablakainak köszönhetően is megcsodálhatók, melyek megkönnyítik a természetes fény bejutását, és zenét is hallgathatnak, az egyes kocsikban található audio-video szórakoztató rendszernek köszönhetően.

Ez egy egyedülálló lehetőség a tó városaiba, például Laveno-Mombelloba való utazáshoz, az egykori kerámia és porcelán előállításának híres központjába, ahol a vízre néző történelmi központ csodálatos villákat és egy felfedezésre váró botanikus parkot kínál. Vagy Caldèba is, ami egy bájos város egy öbölben, amelyet egy kis templom őriz. A tóra néző kilátásáról ismert Caldèt gyalogosan is érdemes felfedezni.

Laveno-Mombello partja is hívogatóForrás: Pscvil/Pixabay

A vonat ezután megáll Porto Valtravaglia közelében, egy kicsi ékszerdobozban, gyönyörű tizenhetedik századi épületekkel, és végül elérnek Luino megállójáig, ami egy jellegzetes történelmi falu. Varázslatos hely, amelynek szűk utcáiban, kertejeiben és belső udvaraiban, reneszánsz és barokk épületei között könnyen eltévedhet, de megéri anézelődést, majd visszatérve a tóparthoz, a víz szépsége és a hely nyugalma fogja elbűvölni – írja a Si Viaggia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek