Amerikában önkéntes pilóták repülőin jutnak célba a legédesebb segítők

Több pilóta önként felajánlotta, hogy magánrepülőgépén juttat el kölyökkutyákat oda, ahol azok megkezdhetik a szolgálati kiképzésüket. A három önkéntes pilóta március 28-án hagyta el a kaliforniai Sonoma Jet Központot értékes rakományával: a tündéri kölyökkutyákkal. A repülőgépek biztonságosan leszállították a golden retrievereket, a labradori retrievereket és a keverék kölyköket új, ideiglenes otthonaikba. Ez volt az első lépés, hogy a kölykök segítő kutyává válhassanak.

Nem csak zabálnivaóak, de óriási segítséget jelentenek a fogyatékkal élőknekForrás: Canine Companions for Independence/Facebook

A pilóták a Canine Companions for Independence nonprofit szervezetnek nyújtottak segítséget, amely ingyen kiképzett, segítő kutyákat ad a fogyatékkal élőknek. A pilótáknak köszönhetően a nonprofit szervezet 108 kölyköt juttatott el Idaho, Oregon, Washington, Montana és Texas területére. A kutyusokat általában kereskedelmi légitársaságokkal utaztatják, de a koronavírus miatt a járatok kiszámíthatatlanokká váltak. Ezúttal viszont három magánpilóta, Martyn Lewis, Josh Hochberg és Jeff Stewart felajánlotta segítségét, akik egy közeli repülőtéren, a kaliforniai Sonomában dolgoznak.

Nem csak repülőt adtak, hanem az idejüket és üzemanyagot is" – mondta Michelle Williams, a Canine Companions közönségkapcsolati és marketing koordinátora.

Az egyik pilóta Hochberg, a Sonoma Jet Center tulajdonosa, elmondta, hogy korábban soha nem repült kutyakölykökkel. "Amint felszállnak a repülőgépre, kevesebb figyelmet igényelnek, mint a lányaim" –mondta. A pilóta elmesélte, hogy két lánya gyakran játszik a kölyökkutyákkal egy órával a felszállás előtt, ami rendesen kimeríti őket. Így aztán a repülőn a kutyák elálmosodnak, és általában az egész utat végig is alusszák.

A három önkéntes pilóta segítségével a kutyusok eljuthattak a megfelelő helyreForrás: Canine Companions for Independence/Facebook

Miután a lelkes önkéntes pilótákkal a nyugati partot lefedték, a szervezetnek jelenleg a legnagyobb kihívást olyan önkéntes pilóták megtalálása jelenti, akikkel a keleti partot is megcélozhatnák, hogy a kutyák az USA teljes területére eljussanak.

Az ebeket a Canine Companion székhelyén, a kaliforniai Santa Rosában tenyésztik. A nonprofit tenyésztési központból golden retrieverek, labrador retrieverek és a kettő keverékei kerülnek ki, ezek a fajtáka nyugodt temperamentumú ebek közé tartoznak. A 8 hetes kölyökkutyákat ezután ideiglenes otthonokban helyezik el, ahol családok vigyáznak rájuk. Az önkéntesek szocializálják a kutyákat, és mintegy 30 parancsot tanítanak meg nekik. Ezután másfél évre professzionális kiképző központokba kerülnek, ahol megtanulják a nehezebb parancsokat is. A Canine Companions listáján jelenleg 400 ember vár segítő kutyára – írja az Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek