Alaszkában ragadt a világ egyik legkeményebb kutyaszánversenyének győztese

Több mint két hónapja nem tud hazajutni Alaszkából az idei Iditarodnak, a világ egyik legkeményebb kutyaszánversenyének norvég győztese a járványügyi korlátozások miatt. A 47 éves Thomas Waerner március 17-én szelte át a verseny célvonalát a nyugat-alaszkai Nome-ban, csaknem 9 és fél nap alatt teljesítve az 1600 kilométeres távot. A férfi és 16 kutyája azóta Alaszkában rostokol az utazási korlátozások miatt.

A bajnok imádja Alaszkát de már nagyon vágyik haza a családjáhozForrás: Thomas Byfuglien Wærner/Facebook

"Nagyon szeretem Alaszkát. Tényleg álmaim helye, de otthon vár a családom" – mondta Waerner, akit felesége, öt gyermeke és 35 szánhúzókutya vár odahaza Torpában. A férfi a tervek szerint csak június elején fog tudni hazarepülni a fairbanksi székhelyű Everts Air Cargo légitársaság jóvoltából. 

Gyakorlatilag stoppolni fogunk. Egy gép Norvégiába megy és elvisznek minket. Hatalmas szerencsénk van" – mondta Waerner.

A hajtó megjegyezte, hogy miután hazaért, valószínűleg az "igen, drágám" lesz a válasza mindenre, tekintettel arra, hogy a felesége most egyedül gondoskodik a 35 kutyáról és a gyerekekről, miközben állatorvosként dolgozik – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek