A világ első négynapos virtuális túráján Svédország sarkvidékére kirándulhat

Nagy szükségük van az embereknek arra, hogy egy kicsit elfeledkezzenek a bezártságról. Mivel most fizikailag nem mehetünk messzire, eljött a virtuális utazás időszaka. Az elmúlt napokban mi is ajánlottunk virtuális túrákat a világ legszebb nemzeti parkjaiba, Alaszkába, a világ legszebb botanikus kertjeibe és barlangjaiba. Ezúttal a virtuális utazás szakértőinek első, négynapos virtuális útját mutatjuk be, mely Svédország sarkvidékeire kalauzolja az érdeklődőket. Szombaton, április 18-án kezdődik az „utazás", ahol a vendégeket minden nap új élmények várják a svéd lappföldi túrán, teljesen ingyen.

Svédország északi részén könnyen rénszarvasokba lehet botlani az utcákonForrás: Martin Kraut/Pixabay

Jonny Cooper, a Virtually Visiting (Virtuális Látogatás) alapítója elmondta: „Szeretnénk lehetővé tenni, hogy mindenki úgy tapasztalhassa meg, hogy milyen egy ilyen túra, mintha ott lenne. Ez az egész arról szól, hogy az utazási élményt valóságosnak éljék meg. A legjobb helyi idegenvezetőkkel találkozhatnak, akik körbekalauzolják a vendégeket, hogy életszerű legyen az élmény a saját otthonukban is."

Az első nap a résztvevők a sarkkörtől 144 km-re északra, a híres Icehotelbe érkeznek Kirunába, ahol a helyi idegenvezetővel, Matildával járhatják be a faragott jégszobákat. 

A híres Jéghotelt minden télen újra fel kell építeniForrás: Lars Thulin/Wikipedia

Április 19-én, vasárnap délre indulnak Lassbyn felé, hogy találkozzanak Fredrik Bromannal, az Aurora Safari tábor helyi vezetőjével és alapítójával, aki a résztvevőket egy kalandtúra keretén belül motoros hómobillal vezeti keresztül a svéd vadonon.

Április 20-án, hétfőn találkoznak a luxuskivitelezésű Treehotel alapítójával, Kent Lindvall-lel, aki a fák tetejére épített szállodai szobákban kalauzolja végig a vendégeket. Az utolsó napon, április 21-én Kroktaskban csatlakozhatnak Hordijk Erikhez a Yellow Snow Husky Tours cégtől, hogy megismerjék cuki husky kutáit, és elinduljanak vele egy kutyaszán kalandra – írja az Evening Standard. Ha szeretne részt venni ezen az utazáson, a Virtually Visiting weboldalára kell kattintania. 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek