Virtuális sétákat tehetünk a világ legszebb botanikus kertjeiben is

Az első az angliai Cambridge-i Egyetem botanikus kertje (Cambridge University Botanic Garden), aminek ingyenes online túráit azért indítitta el a vezetőség, hogy az emberek a járvány miatti korlátozások ellenére is gyönyörködhessenek a tavasz szépségeiben. A 174 éves múltra visszatekintő intézmény hetente jelentkezik majd egy virtuális "egészségmegőrző sétával".

Forrás: Shutterstock.com

Az első ilyen túrán a kertészeti részleg vezetője mutatta be a nézőknek az éppen nyíló nárciszokat és orgonákat. A következő virtuális sétán pedig a Fülöp-szigeteken honos Strongylodon macrobotrysszal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az akár 18 méteresre is megnövő és hatalmas fürtvirágzattal rendelkező növény a kert egyik üvegházában található. A csaknem nyolcezer növényfajnak otthont adó botanikus kert munkatársai tippeket is adnak az otthoni zöldségtermesztéshez.

Ennek az online túrának köszönhetően elmenekülhetünk a turisták hada elől, akik a világ legismertebb francia kertjének ösvényein tapossák egymás sarkát. És magunkban, vagy párunkkal együtt barangolhatunk XIV. Lajos legszebb kertjében.

A gazdagság egy kis részleteForrás: Shutterstock.com

 Versailles kertjének elkészítését a Napkirály 1661-ben adta ki feladatul. A munka 40 évig tartott, de az erdős és mocsaras vidékből végül a világ egyik legszebb kertje született meg. A kertet itt tudják bejárni

Olaszország egyik legpazarab történelmi kertjének napfényes lejtőit is bejárhatjuk az otthonunkból. Láthatjuk milyen arcát mutatja tavasszal, nyáron és ősszel is. A Trauttmansdorff középkori kastély kertjeiben 360 fokos túrákat tehetünk és 83 különböző kertet fedezhetünk fel. Az 1850-ben megnyitott kertegyüttesben találunk egy 700 éves olajfa-ligetet, bambusz-erdőt és a függőleges virágfalakat is.

A Hawaii Trópusi Botanikus Kert (Hawaii Tropical Botanical Garden) online túráján élénk színű hibiszkuszvirágokkal teli pálmaerdőben sétálhatunk az egyik pillanatban, míg a másikban már a Csendes-óceán partján pihenhetünk.

Ha megnyomjuk a play gombot, egy tető alatt láthatjuk Hawaii, O'ahu, Kauai és Maui változatos növényvilágát és vadregényes vulkáni mezőit.

Brazília legnagyobb szabadtéri művészeti parkjába, az INHOTIM-be is eljuthatunk az Arts & Culture segítségével. A műgyűjtő és milliárdos Bernado Paz a brazíliai szavannából vágott ki egy darabot, és nemzetközileg elismert művészeti gyűjteményt és kertet alakított ki a területen.

Brumadinho, Minas Gerais, Brazília - InhotimForrás: Wagner Campelo / Shutterstock.com

A kerteben összesen 23 pavilont találunk a fák, bokrok és virágok ölelésében; ezekben pedig videók, installációk, szobrok és festmények bújnak meg. Ha gyalog szeretnénk bejárni az 5000 hektáros birtokot, az legalább három napba telne, de most a karosszékünkből is körbejárhatjuk 360 fokban, hipersebességre kapcsolva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek