Két izgalmas hazai barlangot is bebarangolhat otthonról

  Mivel Lillafüred barlangjai is zárva vannak jelenleg, ezért virtuális bejárásra invitálják az érdeklődőket. Az Anna-barlangba és a Szent István-barlangba is beleshetünk otthonról.

  A két hazai barlang virtuális, 360 fokos bemutatóját még tavaly készítették, amit ebben az alkalmazásban most elérhetővé tettek a látogatók számára. A túravezető app Google Play-ben és az IOS AppStore-ban is elérhető. A virtuális túrák során a denevér piktogramokra kattintva itt-ott bővebb információkat is olvashatnak a látnivalókról - tájékoztat közleményében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

  Szent István-barlangForrás: Wikipédia / Készítette: Vaclav

  A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. A barlangtúrák során egy 170 méteres szakaszt lehet megtekinteni, a látogatás során oda-vissza 340 méter a bejárt útvonal hosszúsága.

  Az Anna-barlang a lillafüredi vízesés mellett található. A barlangban különböző növényi fosszíliákat, azaz megkövesedett növényi maradványokat figyelhetünk meg. A folyosók és termek arculatára jellemző, hogy mindenhol találkozhatunk a mesterséges beavatkozás nyomaival. Érdekesség, hogy a barlang lezárt területén fakadó, rendkívül bővizű Anna-forrás Miskolc ivóvíz ellátásának egy nagyon jelentős részét biztosítja.

  Az egész világon csak hat hozzá hasonló barlang létezik. 1951-ben védetté, majd 1982-ben fokozottan védetté nyilvánították. A világviszonylatban is egyedülálló barlang a Szinva forrás vizéből kivált mésztufában keletkezett

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!