Varázslatos online túrákra kalauzol a Google

  Eddig elsősorban a múzeumok voltak azok, melyek nyitották kapuikat az online látogatók előtt, most azonban a Google Arts & Culture jóvoltából már természeti látnivalókban is gyönyörködhetünk. Öt amerikai nemzeti parkba pillanthatunk be, melyek különféle klímával és környezettel rendelkeznek, és amelyek között egyaránt találunk sivatagi tájat és havas hegyeket - adja hírül a Travel and Leisure.

  Kenai Fjords Nemzeti Park, Alaszka

  Ezen a virtuális túrán gleccsereket, fjordokat és jéghegyeket fedezhetünk fel az alaszkai vadonban. Túrázhatunk gleccserszakadékban, kajakozhatunk fenséges jéghegyek között, és saját szemünkkel láthatjuk, hogyan olvadnak a gleccserek, és és milyen hatással van a környezetre. A parknak több mint 40 gleccsere van a Harding-jégmezőn.

  Forrás: Niagara66/commons.wikimedia.org

  Hawaii Vulkánok Nemzeti Park

  Hawaii egyik legnépszerűbb nemzeti parkjában felfedezhetjük a Nahuku-lávacsatornát, élvezhetjük a lenyűgöző kilátást a parti sziklákról, átrepülhetünk egy aktív vulkán felett, és megnézhetjük az 1959-es vulkánkitörés nyomait.

  Forrás: NPS Photo/Janice Wei

  Carlsbad Caverns Nemzeti Park, Új-Mexikó

  Ezen a túrán a Chihuahuan-sivatag varázslatos sziklaképződményeit nézheti meg, és bepillanthat a barlangrendszerben élő denevérek életébe, sőt, egy szimulációnak köszönhetően át is élheti, milyen az élet denevérként.

  Forrás: Jiri Matousek/commons.wikimedia.org

  Bryce Canyon Nemzeti Park, Utah

  Szintén sivatagi tájra kalauzol ez a túra, ahol megcsodálhatjuk a piros és narancssárga színű, különleges sziklaalakzatokat, és élvezhetjük a csillagokkal teli éjszakai égboltot, majd akár lóháton is bejárhatjuk a kanyont.

  Forrás: King of Hearts/wikipedia.org

  Dry Tortugas Nemzeti Park, Florida

  Ez a park nevével ellentétben többnyire vízből áll és gazdag madárvilággal és tengeri élővilággal rendelkezik, emellett egy, a 19. századi polgárháború idején épült erődde is bepillanthatunk. Megnézhetjük a világ harmadik legnagyobb korallzátonyát, és akár felfedező merülést is tehetünk egy 1907-es hajóroncs körül.

  Forrás: U.S. National Park Service/wikipedia.org

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!