Vízen lebegő luxushotel nyílt Svédországban

  Hatalmas, erdős térség és a mindent körülölelő, jeges víz, amin megcsillan a ragyogó téli nap. Ez az új, svéd lappföldi szálloda egyik vonzereje de van még egy ezeknél is sokkal érdekesebb tulajdonsága. Maga a szálloda ugyanis egy, a Lule folyón elhelyezkedő, kör alakú építmény, amely csak fából készült stégeken érhető el, ugyanis az Arctic Bath egy vízen lebegő szállodába. Amikor hideg tél van, jégbe van fagyva, míg nyáron a vízen úszva várja a vendégeket – írja cikkében a CNN.

  A kör alakú hotelt természetes anyagokkal díszítették, hogy beleolvadjon a környezetbeForrás: arcticbath.se

  Bertil Harström és Johan Kauppi építészek a lebegő, kör alakú épület közepére egy hatalmas, nyitott, látványos jégfürdőt terveztek azoknak a vendégeknek, akik elég bátrak ahhoz, hogy csobbanjanak egyet a jeges vízben. Az épület többi része különféle szaunákból és fürdő építményekből áll, ahol a wellness minden formáját, élményét kipróbálhatják.

  A jegesfürdő után a  wellness részlegben felmelegedhetnekForrás: arcticbath.se

  Peter Engström, a vezérigazgató szerint a wellness, egész pontosan a sarkvidéki jégfürdő a szálloda egyik legnagyobb vonzereje, még akkor is, ha a vendégek először félnek kipróbálni.

  Az érkező vendégek ötven százaléka azt mondja, soha nem fogja ezt az élményt kipróbálni, de legalább 90 százalékuk mégis csak megmártózik a jégfürdőben többször is, és teljesen feldobódnak az élménytől".

  A Luleå repülőtértől körülbelül egy óra és 15 percre található szállodának 12 vízen úszó szobája van, amelyek mindegyike 24 négyzetméteres. A kabinok szemet gyönyörködtető kilátást nyújtanak az állandóan változó égboltra. A téli hónapokban a sarki fény világítja meg az eget. A vízen úszó szállás szobáinak ára viszont igen húzós: két főre, két éjszaka júniusban 640 ezer forintnak megfelelő svéd koronába kerül.

  A vízen lebegő szállodai szoba belülrőlForrás: arcticbath.se

  A nagyobb, 62 négyzetméteres apartmanok a szárazföldön kaptak helyet, amelyeket 700 ezer forintért lehet kibérelni, ugyancsak két éjszakára. Az viszont biztos, hogy unatkozni itt nem lehet. Lehetőség van nagyszerű szabadtéri élményeket kipróbálni, úgy mint a medvefigyelést, lovaglást és vadon élő állatok fényképezését. 

  Az apartmanok nem a vízen állnak, így is vadregényes táj veszi körülForrás: arcticbath.se

  A szállodáról és környékéről még több információt megtudhatnak az alábbi kisfilmből.   Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!