A Plitvicei-tavaknál megnyitották a Nagy-vízesés felé vezető utat

Rengeteg magyar is ellátogat a tavaly a világ 5. legszebb nemzeti parkjának megválasztott Plitvicei-tavakhoz Horvátországban. Az utóbbi hónapokban azt lehetett látni, hogy egy meredek részen igyekeznek építik az útvonalat, ami végre elkészült – olvasható a park Facebook-oldalán.

A Veliki Slap (Nagy-vízesés) a park legmagasabb vízesése, mely 78 méteres magasságával lélegzetállító látványt nyújt. A felé vezető túraútvonalon végzett több hónapos munkálatok után most már nyitva áll az ösvény a látogatók előtt.

Az elkészült út kisebb vízesések felett felett vezet a park legnagyobb zuhatagához - illusztrációForrás: Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park/Facebook

Nagyon nehéz volt a munka, mert gépeket nem tudtak alkalmazni a terepviszonyok miatt, így mindent kézzel kellett elkészíteniük. Az utat 93 méter hosszúra bővítették, és 1,3 méteresről 2,6 méterre szélesítették. Így most már testközelből élvezhetik ismét a látogatók a Horvát Köztársaság legnagyobb vízesését.

A kép jobb oldalán a Veliki Slap dübörögForrás: Plitvicei Nemzeti Park/Ivo Biocina (Aviareps Hungary)

A korábban odalátogatók sem érezhettek hiányt, mert a vízesés távolról is gyönyörűen fest, ahogy a park 16 kristálytiszta vizű tava és a további 91 vízesése is ámulatba ejti a látogatót.

A bővítésre a Nagy-vízesés felé vezető főszezoni torlódások csökkentése miatt volt szükség, mert a látogatók gyakran nem egy irányba haladnak, hanem vissza is fordulnak – olvasható a park weboldalán.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek