Farkasok kóborolnak a téli meseországgá változott Plitvicei-tavaknál

A napokban felkerültek friss fotók a Plitvicei-tavak Nemzeti Park közösségi oldalára, amely bemutatja a csodálatos téli meseországgá változott tájat. Ugyanakkor a park területén élő rejtőzködő állatokat is sikerült megörökíteniük.

Szintén a park Facebook-oldalán tudatták örömmel, hogy park erdei kamerái farkasfalkát rögzítettek. A park teljes területén kamerákat állítottak fel, hogy figyeljék a faunát és megvédjék az itt élő állatokat. A farkasfalkát az erdő mélyén sikerült lencsevégre kapniuk, emiatt a látogatók nem találkozhatnak velük, de a kamerák segítségével ők is részesei lehetnek ennek az egyedülálló és különleges látványnak.

Forrás: Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park/Facebook

A nemzeti park állatvilága az élőhelyek sokszínűségének és megőrzésének köszönhetően változatos és gazdag. Az eddig megállapított 259 faja között más nagyragadozók is jelen vannak szürke farkason kívül, úgy, mint a barnamedve, az eurázsiai hiúz, valamint az eurázsiai vidra. Ezen fajok mindegyike a csendes és félreeső területeket részesíti előnyben, amelyek elegendő zsákmányt, menedéket biztosítanak számukra a napi pihenéshez, és az utódaik felneveléséhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek