Lencsevégre kapták a Plitvicei-tavak Nemzeti Park legritkább lakóját

Nagyjából 3 hete mutattunk csodálatos képeket a téli meseországgá változott Plitvicei-tavakról, ahol a nemzeti park erdeinek mélyén elhelyezett kameráknak sikerült egy igen ritkán látható farkasfalkát megörökíteniük. A napokban újabb sikerről számoltak be a park Facebook-oldalán, ahol a környék legritkább lakóját, egy hiúzt fotóztak le a kamerák.

Ahogy posztban írják, mindig keresik a módját, hogy jobban megértsék és megvédjék azt a hihetetlen vadvilágot, amely nemzeti parkot otthonukként élvezhetik. Ezért figyelik meg az állatokat és a viselkedésüket erdei kamerákkal. Ezek a kamerák rögzítve vannak, és bepillantást nyújtanak  az erdőikben élő állatok mindennapjairól. Nagy örömünkre szolgált, hogy ezúttal egy hiúzt is sikerült megörökíteniük.

A Plitvicei-tavak környéke télen meseországgá változikForrás: At World's Edge/Shutterstock

A vadak általában rejtőzködő életlt élnek, ezért nem találkozhatnak velük a látogatók, de a kamerák segítségével ők is részesei lehetnek az állatok életének. Ugyanakkor a Plitvicei-tavaknál így is rengeteg látnivaló akad, hiszen csodálatos tájak várják a kirándulókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek