Idilli, téli arcát mutatja a Plitvicei Nemzeti Park, ráadásul a legjobb áron

Az előrejelzések szerint már most vasárnaptól és a jövő héten végig havazás és alacsony hőmérséklet várható, így aki gyönyörű, téli idillre vágyik, annak érdemes mostanság beterveznie egy kirándulást a horvátországi Plitvicei-tavakhoz – olvasható a Plitvicei-tavak Nemzeti Park Facebook-bejegyzésében.

Forrás: Rade Jug/Rade Jug/Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park/Facebook

A téli varázslat csendjében leírhatatlan szépség rejlik, ahol a friss levegőn a testet-lelket feltöltő kirándulás örömeit élvezhetjük. Ahogy pedig korábban is felhívtuk rá a figyelmet: 2023. november 1-től 2024.03.31-ig a legjobb jegyárakon tudjátok látogatni a tavakat. A felnőtt belépőket 10 euró/fő áron ajánlják, míg gyerekeknek 7 éves kor alatt ingyenes, 7-18 éves korig 4,5 euró, diákoknak pedig 6,5 eurós belépőjegyeket kínálnak.

Forrás: Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park/Facebook

A kivételes természeti szépségű úti célt több millió látogató csodálja meg a világ minden tájáról, de a téli időszakban még a látogatók tömegével sem kell megbirkózni. A nemzeti park állatvilága az élőhelyek sokszínűségének és megőrzésének köszönhetően viszont változatos és gazdag.

Forrás: www.foto-atelje-plitvicka-jezera.com/Lucija I Rade Jug/Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park/Facebook

Tavaly a park erdei kamerái egy farkasfalkát rögzítettek. Az eddig megállapított 259 faja között más nagyragadozók is jelen vannak szürke farkason kívül, úgy, mint a barnamedve, az eurázsiai hiúz, valamint az eurázsiai vidra. Ezen fajok mindegyike a csendes és félreeső területeket részesíti előnyben, így nem kell attól tartanotok, hogy szembe találjátok magatokat a nagy testű ragadozókkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek