Videó: Ilyen a mesés Szalajka-völgy egy amerikai youtuber szemével

A New York-i származású Willie Gevertz egy Magyarországon élő youtuber, aki annyira beleszeretett hazánk kultúrájába, gasztronómiájába és gyönyörű tájaiba, hogy élményeit elképesztő lelkesedéssel osztja meg a közösségi platformokon. Legutóbb Szilvásváradon, a festői Szalajka-völgyben járt. Nézzük, milyen kalandokban volt része!

Willie széles mosolya és lelkesedése magával ragadó, ahogy szinte gyermeki izgatottsággal osztja meg a világgal magyarországi élményeit. Miskolci tapasztalatai után az  Északi-Bükk területét vette célba. A lipicai lovak hazájából, Szilvásváradról erdei kisvasúttal, majd gyalog szelte át a Szalajka-völgyet, miközben annak minden varázslatos természeti kincsét és nevezetességét megmutatta.

A Szalajka-völgyben található Fátyol-vízesés hazánk egyik legszebb természeti jelenségeForrás: CC BY-SA 3.0/Jávori István/Wikipedia

„A természetre rácsodálkozás érzése tölt e,l ha erre jársz, ráadásul a bükki erdő zordabb szakaszai között rengeteg további túraútvonal is található. Érdemes összekötni a szilvásváradi kirándulást egy kiruccanással az egri várba. A környező régióban rengeteg fantasztikus gyógyfürdő és szőlőültetvény található. Magyarország igazán különleges része a Heves vármegyei Szalajka-völgy" – írja Willie a videója alatt.

Mi is osztozunk a lelkes youtuber véleményében, a Szilvásváradról és Szalajka-völgyről írt beszámolónkat ide kattintva olvashatod el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek