Videó: Egy amerikai youtuber Miskolcról és az Avasról készített kisfilmet

A New York-i származású Willie Gevertz azt hallotta, Miskolc Magyarország legveszélyesebb városa, ezért felkerekedett, hogy utána járjon, mi igaz a hírből. Azt mondja, korábban is járt Miskolcon, de csak Lillafüreden és a Miskolctapolcai Barlangfürdőben, így ez volt az első útja Miskolc szívébe – írja a boon.hu.

úgy tűnik, Willie Gevertz rendszeresen visszatér Borsod-Abaúj-Zemplénbe: ezt a fotót 2023 márciusában készítette a Megyer-hegyi TengerszemnélForrás: Willie Gevertz/Facebook

"Azt hallottam, hogy ez Magyarország legveszélyesebb városa, de ez már nem is állhatott volna távolabb az igazságtól! Legalábbis Avas belvárosában nem. Talán vissza kell mennünk, hogy megnézzük, mi a helyzet a város néhány másik részén. Élvezze ezt az epizódot, és iratkozzon fel, ha tetszik, amit lát" - írta videója ajánlójában.

Átugrott a Miskolc feliraton a Szent István téren, majd elindult az Avas felé. Bemutatta az Avasi Sörházat, majd a Történelmi Avasi Pincesorokat. Útja során megmutatta a Kühne Adolf emlékére állított kőpadot, és az Avasi református temetőt. Mesélt Herman Ottóról és Latabár Endréről. A Horváth-tetőről is részletesen beszámolt követőinek. Az Avas kilátó sem maradhatott ki az úti célok közül. Egy avasi pincébe is be- vagyis lejutott.

"Az emberek nem veszik észre, hogy Miskolc gyönyörű város" - írta Willie.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek