Videó: Sokkoló mutatvány a Viktória-vízesés felett

 A 39 éves Kristin Torres kockázatos mutatványt hajtott végre egy kirándulás során, amikor befeküdt a dél-afrikai Zimbabwéban, a Viktória-vízesés szélén található Ördögmedencébe – írja az nypost.com.

 A több mint 1700 méter széles vízesés az  UNESCO-Világörökség része. Átlagos vízmennyisége a vízesésnél 1400 köbméter másodpercenként, de esős évszakban eléri az 5000 köbmétert is. A vízesést tápláló Zambézi folyam sodrása tehát igen erős, a turistának mégsem esett baja.

„A nagy víznyomás szinte rányomja az embert a sziklára, mint egy természetes tapadókorong. A másik ijesztő rész az volt, amikor a hátadra kell feküdnöd, a fejed a vízben, nem látsz és nem hallasz semmit, így nem tudod, hogy a túravezető adott-e utasításokat vagy sem. Ráadásul kis halak haraptak bele a lábamba, amire egyáltalán nem számítottam" – osztotta meg hajmeresztő élményét Kristin, aki soha nem félt a magasságtól, de ahogy az Ördögmedence széléhez sétált, a torkában érezte dobogni a szívét.

Az emberek manapság bármit képesek megtenni egy sok kattintást hozó fotóért vagy videóért. De ahogy mi is írtunk róla, a népszerűség hajhászása és az internetes követők lenyűgözése nagyon komoly áldozatokat követel, ezért rengeteg úti cél óvintézkedéseket vezet be világszerte a tragédiák megelőzése érdekében. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek