Szelfiző turisták miatt zuhant a mélybe egy kiscsikó Walesben

Turisták fotózkodtak pónilovakkal a walesi Swansea városában, aminek következtében egy újszülött csikó lezuhant egy szikláról és elpusztult – írja a BBC.

A turisták szelfizni akartak a pónival, aki eközben a mélybe zuhant

A kép illusztráció.
Forrás: Shutterstock/Mareks Perkons

A Beynon család farmján a turisták előszeretettel szelfiznek a pónilovakkal, az utóbbi időben azonban egyre több tragédia éri az állatokat. Nicky Beynon három lovát idén elütötték az autók, legutóbb pedig egy csikó esett áldozatul. A turisták, miközben próbáltak fényképezkedni vele, egyre közelebb terelték egy szikla pereméhez, ahol az megbotlott, és a mélybe zuhant.

Nicky Beynon gazda szerint a turisták nem veszik észre, hogy túlzott rajongásukkal mekkora stresszt okoznak az állatoknak, tavaly például be kellett terelnie a pónikat a félszigetről, mert valaki drónnal videózta őket. A lovak nem tudták, hogy honnan jön a zaj, ami miatt megzavarodtak és össze-vissza forgolódtak. 

A 47 éves Louise Church elmondta, hogy rendszeresen látogatja a környéket, és többször is közbelépett, amikor az emberek üldözték a pónikat. Közvetlenül a csikó halála előtt például egy férfi azért kergetett egy pónit, hogy sikerüljön szelfit készítenie vele. Az egyik helyi természetvédelmi szervezet most arra kéri a turistákat, hogy tartsák be a szabályokat, ne érjenek hozzá a lovakhoz, és ne fényképezkedjenek velük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek