Ebben az európai városban kifejezetten kínos szelfizni

A szóban forgó város nem más, mint Berlin, Németország gyönyörű fővárosa, ahol természetesen nem tilos a szelfik készítése, de ahol, ha megállunk valahol a tökéletes felvétel miatt, esetleg megítélve érezhetjük magunkat. Arról nem is beszélve, hogy a város lakói határozott nemmel válaszolhatnak a kerésre, hogy készítsenek rólunk egy fotót – írja a siviaggia.it.

A Berlin-Tegel repülőtérre érkezők még nem tudják, hogy nem divat a városban szelfiket készíteni - illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Soeder

A német emberek ugyanis fontos jelentőséget tulajdonítanak magánéletüknek. A szelfimentes kultúra a berlini klubokban alakulhatott ki, amelyek mindig is igyekeztek megőrizni egy titokzatos légkört, és arra ösztönzik a mulatozókat, hogy 100%-ban élvezzék ki azt, amit ott átélnek. Ennek a kultúrának úttörője a Berghain, egy nagyon híres és kedvelt helyszín, ahol techno zenét játszanak, és ahol még fényképezni is tilos.

Az egyik leglátogatottabb turistalátványosság a Brandenburgi kapu, ahol lépten-nyomon lövik a szelfiket a turistákForrás: Hans Lucas via AFP/Martin Bertrand / Hans Lucas/Martin Bertrand

Általánosságban elmondható, hogy ennek a kultúrának az a célja, hogy az emberek megéljék a pillanatot, és a saját szemükkel lássanak mindent, hogy valóban örökké emlékezzenek rá.

A berlini gondolkodás egyfajta felszabadító attitűd, ami azt fejezi ki, hogy nem érzik szükségét annak, hogy dokumentálják egy szabadban eltöltött estéjüket, és hogy megmutassák magukat a követőknek. Inkább igyekeznek megélni a fontos pillanatokat.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek