Idén ezeken a napokon léphetünk be ingyen az Egyesült Államok nemzeti parkjaiba

Az Egyesült Államok Nemzeti Park Szolgálata az idei év hat napján ingyenes belépést hirdetett meg mind a 63 nemzeti parkjába és közel 430 védett helyre. Ez a kezdeményezés nem csak jelentős megtakarítást jelent, hanem egy jó lehetőség arra is, hogy a látogatók elmélyüljenek az amerikai tájak varázslatos szépségében, akár lelkes utazóként, tájfotósként vagy a természet szerelmeseként érkeznek az amerikai kontinensre. 

A Glacier National Park egy, a sok, gyönyörű nemzeti park közül az USA-ban - illusztrációForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Vaclav Sebek/Shutterstock. No use without permission./Vaclav Sebek

Íme a naptárban bekarikázandó dátumok

Január 15. – Martin Luther King Jr. születésnapját ünneplik.
Április 20. –  Ekkor kezdődik a Nemzeti Parkok Hete, amely tökéletes alkalom arra, hogy a látogatók elmerüljenek a természetben és felfedezzék a parkokat.
Június 19. – A nemzeti függetlenség napja, egyedülálló lehetőség a szabadság és az egyenlőség megünneplésére a lenyűgöző természeti környezetben.
Augusztus 4. – A Great American Outdoors Act évfordulóját ünneplik, amely törvény segített megvédeni és megőrizni a nemzeti parkokat a jövő generációi számára.
Szeptember 28. – A Nemzeti Közterületek Napja, amelyet a természeti területek ünnepének és gondozásának szentelnek.
November 11. – A veteránok napja, amikor azok előtt tisztelegnek, akik a béke és a természeti szépségek védelméért szolgálták hazájukat.

Fontos megjegyeni, hogy az olyan helyek, mint a kaliforniai Death Valley, a texasi Big Bend Nemzeti Park, a utahi Bryce Canyon és a floridai Everglades Nemzeti Park a nyári hónapokban rendkívül forróak és kevésbé barátságosak, de télen, tavasszal és ősszel igazi paradicsommá válnak, így érdemes a látogatást az ingyenes időpontokra időzíteni – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek