Látogató áldozatául esett egy újszülött bölény a világhírű nemzeti parkban

A Yellowstone Nemzeti Park munkatársai elaltattak egy újszülött bölényt, miután egy látogató szándékosan megzavarta a borjút, ami miatt a csorda elutasította – közölték a park illetékesei.

Yellowstone-i bölények az úton - illusztrációForrás: mathey/pixabay.com

Elmondták, hogy egy férfi közeledett az újszülött bölényhez szombaton a Lamar-völgyben, a Lamar folyó és a Soda Butte Creek közelében. A borjú lemaradt az anyjától, amikor a csorda átkelt a folyón, a férfi pedig  felcibálta az állatot a folyóból az úttestre.

Az emberi beavatkozás arra késztetheti a vadon élő állatokat, hogy elutasítsák utódaikat" – közölték az illetéskesek.

„Ebben az esetben a parkőrök többször is megpróbálták egyesíteni a borjút a csordával, azonban ezek az erőfeszítések kudarcot vallottak" – nyilatkozták.

A nemzeti park munkatársai így kénytelen voltak az elhagyott borjút likvidálni, mert a látogatóval történt interakció után „veszélyes helyzetet idézett elő az autókhoz és emberekhez közeledve az úttest mentén.." A Yellowstone-i rendfenntartók tájékoztatást kérnek a lakosságtól az esettel kapcsolatban, amelynek vizsgálata még folyamatban van.

A park illetékesei elmondták, hogy a látogatóknak legalább 25 méter távolságra kell tartózkodniuk minden vadon élő állattól és legalább 100 méter távolságra a medvéktől és a farkasoktól.

A közeledés a vadállatokhoz befolyásolhatja jólétüket és túlélésüket – közölte a parkszolgálat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek