Egy 93 éves nagymama végiglátogatta az Egyesült Államok összes nemzeti parkját

Brad Ryan és nagymamája, Joy Ryan hét és fél évvel ezelőtt útnak indult, hogy meglátogassa az Egyesült Államok 63 nemzeti parkját. Ezen a héten teljesítették céljukat, amikor megérkeztek az Amerikai Szamoa Nemzeti Parkba – adta hírül a CNN.

Az Amerikai Szamoa Nemzeti Park az Egyesült Államok egyetlen nemzeti parkja az Egyenlítőtől délre, és a legtávolabbi parkunk"

– tette közzé Ryan a nagymama Joy's Road Trip nevű Instagram-oldalán, amelyet utazásaik dokumentálására hoztak létre. Elképesztő teljesítményükért mindketten oklevelet és számos egyéb ajándékot vehettek át a Nemzeti Park Szolgálatától. 

„Dacoltunk az öregedéssel, a pénzügyi és logisztikai korlátokkal" – mondta a 41 éves Brad Ryan, megjegyezve, hogy 93 éves nagymamája a legidősebb emberként írt be magát a történelembe, aki az államok összes nemzeti parkjába ellátogatott.

A páros útja azután kezdődött, hogy Ryan nagymamája, azt mondta, hogy sajnálja, milyen kevés helyre jutott el élete során. Ryan nagymamáját először a Great Smoky Mountains Nemzeti Parkba vitte, majd elindított egy GoFundMe oldalt, hogy pénzt gyűjtsön a többi útra. A nagymama és unokája hét és fél évig utaztak együtt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek