Ez a nemzeti park 99 százalékban víz alatt van, mégis áll rajta egy titokzatos erődítmény

Az utazási trendek jönnek mennek, de a nemzeti parkok mindig ott maradnak a toplisták élén. Egy olyan park pedig, aminek a 99%-a víz alatt van, igazi attrakciónak számít. Már a megközelítése is élményszámba megy, ugyanis csak aeroplánnal vagy csónakkal közelíthető meg.

Ez a természeti szépség Florida partjainál található és Száraz Tortuga Nemzeti Park (Dry Tortugas National Park) néven ismerik. Floridának csupán három nemzeti parkja van, és ez számít az egész Egyesült Államok Nemzeti Park Hálózat legeldugottabb tagjának.

A titkos Tortugas Nemzeti ParkForrás: Shutterstock.com

A park szárazföldi része olyan, mint egy hosszú zöld kígyónyelv, ami éppen tekeredik, vagy egy kaméleon nyelve, amikor kicsapódik, hogy elkapja a zsákmányt. Az érintetlen és trópusi földdarabot mesébe illően kék víz veszi körül és 200 éves történelem lengi körül.

A Száraz Tortuga Nemzeti Parkot 2007-ben alapították és 7 kisebb szigetből áll, de a védett terület nagyrészét – nevével ellentétben – a víz teszi ki.

Aki ide érkezik, az úszás és a napozás mellett meglátogathatja mind a 7 szigetet, és megcsodálhatja a terület gazdag állat- és növényvilágát, ami miatt nemzeti parká nyilvánították a szigeteket és a körülöttük hullámzó tengert. Találni itt korallzátonyokat, sok különböző halat, kétéltűt és rengeteg madarat.

Zöld tengeri teknős a part menti vizekbenForrás: Shutterstock.com

A park egyébként megfigyelési terület is. Több kutatóközpont is dolgozik itt, hogy következtetéseket tudjanak levonni arra nézve, hogy "miként és miért változnak meg idővel a természeti rendszerek, és a változás mekkora mértéke számít még normálisnak."

A bevehetetlen erőd

A szigetek második legnagyobbikán, a Garden Key szigeten áll a történelmi Fort Jefferson erődítmény, amit eredetileg az 1800-as években építettek. Az erőd az ország legnagyobb, téglából felépített építménye. A Fort Jefferson rengeteg funkciót ellátott az élete során: volt szénutánpótlásért felelős megálló hadihajóknak, menedékhely a Mexikói-öbölnél járőröző hajóknak, és polgárháborős börtön dezertőröknek. De egy biztos, sosem támadták meg; bevehetetlennek tűnő nagysága már messziről elriasztotta az ellenséget. 

A Fort Jefferson olyan akár egy nagy komáromi CsillagerődForrás: Shutterstock.com

Az erőd látogatható ma is, egy olyan kiállítás kapott helyet a falai között, ahol az amerikai történelem kevésbé ismert és hirdetett részleteiről tudhatunk meg érdekességeket – olvasható a travelandleisure.com cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek