Egy szerencsés gyerek életre szóló születésnapi ajándékra lelt egy nemzeti parkban

Egy 2,95 karátos aranybarna gyémántot fedezett fel egy hétéves gyerek Arkansasban. A hetedik születésnapját ünneplő Aspen Brown az arkansasi Crater of Diamonds State Parkban bukkant a különleges kristályra – írja a CNN.

A szeptember 1-jei találat „a második legnagyobb drágakő, amelyet a park vendégei regisztráltak ebben az évben. A legértékesebb egy márciusban lelt 3,29 karátos barna gyémánt volt" – áll a park közleményben.

A parkot rengetegen látogatják azzal a reménnyel, hogy értékes ásványokat találnak, Aspen is ezért érkezett családtagjaival a drágakőben gazdag területre.

A fotó illusztrációForrás: arkansasstateparks.com

„Aspen az apjával és a nagyanyjával azért járt a parkban, hogy megünnepelje a születésnapját. Egy zöldborsó nagyságú drágakőre bukkant a keresési terület északkeleti oldalán lévő ösvényen" – idézte fel a park a különleges eseményt.

„Aspen gyémántja aranybarna színű és csillogó fényű. Ez egy komplett kristály, nincs törött lapja, és egy kis hasadék van az egyik oldalán, amely a gyémánt keletkezésekor jött létre" – mondta Waymon Cox, a park felügyelője.

Minden bizonnyal ez az egyik legszebb gyémánt, amit az elmúlt években láttam" – tette hozzá.

Aspen nincs egyedül a felfedezésével: a közlemény szerint naponta egy-két látogató talál gyémántot a parkban. Már több mint 75 000 drágakövet leltek azóta, hogy egy farmer először azonosított gyémántokat a földön.

A 37 hektáros terület, ahol a látogatók kincseket kereshetnek, egy vulkáni kráter erodált felszíne. A gyémántok mellett más értékes drágakövek, például ametiszt és gránát is előfordul a helyszín egyedi geológiájának köszönhetően.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek