Figyelem, már nem lehet csak úgy spontán megnézni a Plitvicei-tavakat!

Hogy elkerüljék a fenntarthatatlan tömeget, előzetes regisztrációhoz kötötték a Plitvicei-tavak látogatását. Ez azt jelenti, hogy egy online-rendszerben előre foglalni kell időpontot a nemzeti parkba, ha ezt elmulasztja megtenni, akkor nem vásárolhat belépőjegyet a helyszínen.

Turisták a Plitvicei-tavak Nemzeti ParkbanForrás: Shutterstock / Készítette: Melinda Nagy

Több turista, közöttük egy magyar család is lemaradt a Plitvicei-tavak látványáról, mivel nem regisztráltak előzőleg az online felületen, hiszen nem tudtak az újonnan bevezetett rendszerről. Egy tokiói pár is hasonlóan járt, akik több órát utaztak szálláshelyükről, hogy lássák a nevezetességet.

Az új szabály szerint az érdeklődőknek a látogatás előtt legalább két nappal regisztrálniuk kell a Plitvicei-tavak Nemzeti Park honlapján. Pontosan meg kell jelölniük érkezésük dátumát, az órát és a bejáratot is. A foglalásról egy elismervényt kapnak, és a helyszínre érve csak ezzel tudják megvásárolni a belépőt. Arra is ügyelniük kell, hogy a lefoglalt időpontra érjenek a bejárathoz, ugyanis ha egy óránál többet késnek, már nem kapnak jegyet.

A nemzeti parkba naponta legtöbb 10 ezer turista léphet be, ezért érdemes minél előbb időpontot foglalni a nyárra, hiszen rohamosan fogynak a jegyek; aki az utolsó pillanatban jelentkezik, könnyen megeshet, hogy már nem fér bele a limitált számba. A jegyet májusban még 100 kunáért, azaz 4200 forintért vásárolhatják meg, de a főszezonban, azaz júniustól már duplájára emelik a belépőt - írja a 24sata horvát napilap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek