Hamarosan gyorsabban posztolhatják a fotóikat a Plitvicei-tavak környékén nyaraló turisták

Hátrányt jelentett a turizmusban a rossz internethálózat a Plitvicei-tavak környékén, ezért döntöttek úgy a horvátok, hogy megoldják a problémát. Gospić városnak mint projekttulajdonosnak, valamint a projektben részt vevő Otočac városnak és a Plitvicei-tavak önkormányzatának mintegy 75 millió kunát adtak a szélessávú internet-hálózat kiépítéséhez, amihez hamarosan neki is látnak.

Gyorsabban posztolhatunk majd a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban is - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Maria Vonotna

Amint elérhetővé válik a gyors net, vonzóbb lesz Lika környéke azok körében is, akik laptopon végzik a munkájukat, vagy fontos a számukra, hogy zökkenőmentesen tudjanak tartalmakat megosztani a közösségi oldalaikon, miközben Horvátország ezen részén kirándulnak.

A 100 Mbit/s sebességgel működő netet a Plitvicei-tavakra érkező vendégek is használhatják.

Pénzügyi szempontból ez az egyik legértékesebb EU-finanszírozású projekt Gospić városában az elmúlt néhány évtizedben – írja a HrTurizam. A cikkből az is kiderült, hogy Gospić lesz az első város Lika-Senj megyében, amely megkezdi a hálózat kiépítését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek