Ez a jégbarlang közelebb van, mint gondolnák, és számtalan kalandot kínál

A Natur Eis Palast jégbarlang, mely Ausztriában, a Hintertux-gleccserben található, egyedülálló természeti jelenség. Egész évben ideális családi úti cél lehet varázslatos szépségével és tisztaságával. 

Túra a gleccser mélyén

A rendkívüli birodalmat Roman Erler alpinista fedezte fel véletlenül, ahol jeges tó és varázslatos jégcseppkövek, hatalmas, csillogó jégkristályok és befagyott vízesések váltogatják egymást. A jeges utazás a Hintertux-gleccser legmagasabb pontjától mintegy 200 méterre kezdődik. Nem mellesleg az ott, 3250 méteren található kilátóról nyílik az egyik legszebb panoráma a Zillertal-hegységre. Onnan biztonságos út vezet a palota kapujához, a túra a felszerelések (sisak és két biztonsági hurokkal ellátott öv) alapos vizsgálata után kezdődik.

Forrás: natureispalast.info/de

A normál túra 45-60 percig tart, és a gleccser belsejében található legszebb látnivalókat mutatja be, a mintegy kétórás tudományos kalandtúra során pedig egy részletes expedíció keretén belül fedezhetik fel a barlangot. A gyermekek szülői felügyelettel 8 éves kortól látogathatják a jégpalotát, az odaérkezők több túra közül választhatnak, amelyeket tapasztalt vezetőkkel tehetnek meg. 

A csodálatos jégbirodalom

A túra első állomása a misztikus gleccserkékbe burkolt előcsarnok, mely a természetes napfénynek köszönhetően kék színben fürdik. A kristálykamrában csillogó jégkristályok találhatók minden méretben és formában, amelyek a nedvesség és a hőmérsékletkülönbségek miatt folyamatosan változnak. 

A kristálykamra különlegessége még a padlózata, ami nem más, mint egy befagyott gleccsertó. A túra fénypontja a jégpalota, ami mintegy 25 méterrel a sípályák alatt található. 15 méteres magasságának és hibátlan jégformáinak köszönhetően az ember itt elmélázik azon, hogy talán nincs is kreatívabb építőmester a természetnél. A jégbarlangban az év 365 napján 0 fok körüli hőmérséklet van, ezért a túrákhoz meleg ruházat és erős cipő szükséges, illetve sícipővel is bejárható.

Adrenalinkeresőknek ideális helyszín

De nem csak azoknak érdemes ide ellátogatniuk, akik körbejárnák a jeges birodalmat! Számtalan, más elfoglaltságot is kínál a hely, amely több, izgalmas módon is felfedezhető. Akik télen szeretnék kipróbálni a SUP-ozást, a jégpalotában egy jeges tavon ezt is megtehetik.

Forrás: natureispalast.info/de

Azok, akik nem mernek SUP-deszkára állni, kajakkal vagy gumicsónakkal is nekivághatnak a túrának, de itt edzenek a világ legjobb jégúszói is, akik neoprénbe öltözve egyenesen a vízbe vetik magukat.

Forrás: natureispalast.info/de

A jégbarlang egész évben nyitva tart, és bármilyen időjárás esetén bejárható. A látogatás ideálisan kombinálható egy síeléssel a Hintertux-gleccseren vagy egy túrával a panoráma teraszhoz, ahonnan a lenyűgöző kilátást csodálhatják meg. További információkat a helyről ide kattintva találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek