Találkozott már sípálya-komornyikkal? Ausztriában megteheti

Karintia és Stájerország határán, a Nockberge-hegység szívében fekszik Turracher Höhe, melynek pályái 1400-2200 méter magasban találhatók, így novembertől áprilisig teljesen hóbiztosak. A Turracher Höhe síterepen ráadásul külön sípályakomornyikok gondoskodnak az ott sportoló és pihenő vendégek jólétéről.

A komornyikok minden kívánságát lesik a vendégeknekForrás: turracherhoehe.at

Immár 21 éve foglalkoznak a sípályák komornyikjai a vendégek jó közérzetével és kényeztetik őket különböző apróságokkal. A gyerekeknek szőlőcukrot és málnaszörpöt osztogatnak a sípályákon, a felnőtteknek pedig egy pohár proseccóval kedveskednek. Ezenkívül a sípálya-komornyikok idegenvezetőként is rendelkezésre állnak és túrákat illetve síkirándulásokat is kísérnek.

Komornyikkal síeltünk Ausztriában
A Turracher Höhe síterep megkapóan jó alternatíva azoknak, akik szeretik Murau környékét, ráadásul itt temérdek extra szolgáltatással is kedveskednek a vendégeknek, és a síelésen kívül is számos aktivitással lehet feltöltődni az éjjeli szánkózástól a funparkokon át a motorosszánozásig. Korábban mi is jártunk a síparadicsomban, élménybeszámolónkat itt találja.

A Morgenstund-trilógia során például kora reggel hótalpas túrára invitálják a vendégeket, hogy a hegyen csodálhassák meg a napfelkeltét. Ezután jöhet egy ízletes reggeli a hegyen, majd kezdődhet a síelés a tökéletesen karbantartott sípályákon, tudtuk meg az austria.info sajtóanyagából.

Nem csak komornyikok, de profin kialakított pályák is várják itt a téli sportok kedvelőitForrás: www.turracherhoehe.at

A komornyikok fuvarozást is vállalnak: utazásonként 9 eurós helyi áron egy fárasztó síelés után a szállásra, vagy este az étterembe szállítják a vendégeket. További információkat ide kattintva kaphatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek